Sursøt ripssaus av norske rips istedenfor av ananas!? Yes! Det må du prøve.
Det kan fort bli mye rips, og da må man stadig finne nye måter å bruke ripsen på. Dette er absolutt en av mine nye favoritt måter å bruke rips på. Oppskriften er enkel og superrask – det skal bare stå å småputre en times tid.
Brukes til wok med grønnsaker, kylling, svin eller fisk, som du ville brukt en vanlig sursøt saus.
Denne sausen kommer ut av min store interesse og glede av å lage internasjonale retter med norsk ingredienser som kan benyttes istedenfor de tradisjonelle. Rips gir en annerledes, men utrolig tilfredsstillende syrlighet og gulrot og løken tilfører sødme.
En tradisjonell sursøt saus tyknes ved bruk av maisenna. Jeg er ikke spesielt fan av konsistensen maisenna gir sauser, så i denne oppskriften på susrsøt ripssaus er sausen kun jevnet med råvarene.
Oppskriften gir tre glass av ca. 250 ml.
Sursøt ripssaus
Ingredienser
300 g rips (frossen eller fersk)
100 g skrelt løk
50 g gulrot
10- 20 g chili*
2 ss eple- eddik
1 ss soyasaus
2 ss sukker
6 dl vann
salt
Fremgangsmåte
- Grovhakk løk, gulrot og chili.
- Ha alle ingrediensen, unntatt salt, i en medium stor kjele og la det hele småkoke på lav- medium varme i en times tid.
- Kjør sausen glatt med stavmikser. Du kan sile sausen hvis du føler et behov for det, det er en smakssak. Jeg pleier ikke gidde å gjøre det.
- Smak til med salt.
- Ha sausen over på passende glass og oppbevar kaldt eller frys ned.
Notater
- *Mengde chili avhenger av hvor sterk du vil ha den. Fjern frøa for å få den mildere om det er ønskelig.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook