
Har du noen gang prøvd å sylte granskudd? Det anbefales.
Når det kommer til granskudd, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke de til. Sylta granskudd er skikkelig digg som en topping på fisk, gjerne med en rik smørsaus.
Vi bruker granskudd fersk som garnityr over for eksempel fisk, egg, salat, pizza og liknende. Eller du kan blant annet lage te, sirup, gelé, legge det på olje, sylte, tørke det, ha det i smør, fermentere, legge det på sprit og lage likør, infusere i desserter og is.
På våren lyser grantrærne opp med irrgrønne granskudd. Det å kjenne og bruke granskudd er matberedskap. Granskudd er svært rik på C- vitamin og antioksidanter og har vært brukt i folkemedisin i århundrer. Granskudd ble brukt som et middel mot sjørbuk i gamle dager.
Granskudd må høstes nøysomt og kun etter tillatelse fra grunneier dersom du ikke har egne trær. Tar du for mange skudd på hver grein kan du skade treets utvikling.

Sylta Granskudd
Ingredienser
30 g grandskudd
1 stort hvitløksfedd
1 ts rosépepperkorn
1 ts svarte pepperkorn
1 dl eddik + 1 dl vann + 1/2 ss sukker + 1/2 ss salt per glass
Fremgangsmåte
- På 250 ml glass, som tåler varme, ha i granskudd, pepperkorn og hvitløksfedd.
- Kok opp så mye lake du trenger. Hell varm lake over på hvert glass og skrud lokket godt på.
- Avkjøl helt før de oppbevares mørkt og kjølig. Perfekt som topping på hvit fisk, eller kanskje på brødskiva med gulost?
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook