Søk
Close this search box.

Sylta Granskudd

Del oppskriften
Har du noen gang prøvd å sylte granskudd? Det anbefales. 
 
Når det kommer til granskudd, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke de til. Sylta granskudd er skikkelig digg som en topping på fisk, gjerne med en rik smørsaus. 
 
Vi bruker granskudd fersk som garnityr over for eksempel fisk, egg, salat, pizza og liknende. Eller du kan blant annet lage te, sirup, gelé, legge det på olje, sylte, tørke det, ha det i smør, fermentere, legge det på sprit og lage likør, infusere i desserter og is. 
 
På våren lyser grantrærne opp med irrgrønne granskudd. Det å kjenne og bruke granskudd er matberedskap. Granskudd er svært rik på C- vitamin og antioksidanter og har vært brukt i folkemedisin i århundrer. Granskudd ble brukt som et middel mot sjørbuk i gamle dager.
 
Granskudd må høstes nøysomt og kun etter tillatelse fra grunneier dersom du ikke har egne trær. Tar du for mange skudd på hver grein kan du skade treets utvikling.

Sylta Granskudd

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 30 g grandskudd

  • 1 stort hvitløksfedd

  • 1 ts rosépepperkorn

  • 1 ts svarte pepperkorn

  • 1 dl eddik + 1 dl vann + 1/2 ss sukker + 1/2 ss salt per glass

Fremgangsmåte

  • På 250 ml glass, som tåler varme, ha i granskudd, pepperkorn og hvitløksfedd.
  • Kok opp så mye lake du trenger. Hell varm lake over på hvert glass og skrud lokket godt på.
  • Avkjøl helt før de oppbevares mørkt og kjølig. Perfekt som topping på hvit fisk, eller kanskje på brødskiva med gulost?

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.