Søk
Close this search box.
Del artikkel på Facebook

FUGLEMAT

Her i huset går intet til spille!

Hvert år når vi kjøper en HappyPig fra Nedre Skinnesmoen gård skjærer jeg alt av skinnet med en god menge fett på og smelter den ned og bruker det til fuglemat.

I smelteprosessen popper også skinnet og blir sprø svor, dette gir vi til hønene som vinter snacks.

Sprø svor kan også spises av fysne husbonder.

Fettboller til småfugl

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 1,5 L smeltet flytende svinefett

  • 1,5 kg havregryn

  • 5 dl solsikkerfrø

  • 5 dl linfrø

Fremgangsmåte

  • Bland alt godt og la det svelle i et døgn.
  • Når du skal forme fuglematen er det flere varianter å gå for. Vi har sånne springfjær aktige fuglemat holder som jeg pleier å fylle med massen og avkjøle.
  • Du kan også bruke feks muffinsformer, kokosnøtt, eller bare lage kuler, eventuelt andre egna former, husk å legge en løkke hyssing inn i fyllet, så du kan henge de opp når de er avkjølt.
  • Pakk inn formet fulgemat i palstfolie og avkjøl i kjøleskapet til den er helt fast.
  • Server!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook