Søk
Close this search box.

Fiskesuppe med poteter og fennikel

Del oppskriften

Av alle supper, er denne en av mine absolutt favoritter. Denne suppa er både rask, enkel, sunn og sist men ikke minst, skikkelig god! Dette er en fiskesuppe som alle kan lage. Fennikelen kan byttes med sellerirot dersom fennikel ikke er i sesong eller du har det tilgjengelig.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Fiskesuppe med poteter og fennikel

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

30

minutter

Ingredienser

  • 400-500 g sei/torsk i terninger (eller annen hvit halvfast fisk)

  • 4 kokefaste poteter

  • 1/2 purre

  • 1/2 fennikel

  • 3 gulrøtter

  • 1/2 l vann

  • 1/2 l helmelk

  • 1 dl kremfløte

  • rikelig fersk dill

  • 1/2 saft fra sitron

  • 25 g smør

  • 2 ss sikta mel (spelt eller hvete)

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Trekk fisken i et par minutter i ca. en halvliter vann, til den er gjennomkokt. Sil av kraften og sett fisken til side
  • Smelt smør og tilsett mel, pisk til den er en glatt jevning. Tilsett litt og litt av fiskekraften i jevninga. Spe på med melken og fløten. Kok opp til det tykner. Pass på at varmen ikke blir for høy så det ikke svir seg eller koker over.
  • Skrell og kutt poteter i terninger og tilsett i suppa. Kok i ti minutter under lokk. Rør gjerne rundt med jevne mellomrom, i tilfelle potetene skulle sette seg fast i bunnen.
  • Tilsett gulrøtter kuttet i terninger og strimlet fennikel. Kok i ti minutter til før du tilsetter fisken, grovhakka purre og smak til med dill, sitronsaft, salt og pepper. Tørka dill er ok, men jeg synes det er best mer fersk.
  • Server gjerne med nybakte rundstykker.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.