
Frisk kanelis som passer ypperlig til f.eks. smuldrepai.

Kanelis
Porsjoner
6
Prepp time
30
minutesNedkjølingstid
40
minutesIngredienser
2,5 dl fløte
2,5 dl H-melk
6 stk eggeplommer
1 stk kanelstang
1 ss malt kanel
2 ss kokosblomstsukker
1 ss rørsukker
Fremgangsmåte
- Ideelt sett ha kanel og kanelstang i melk og fløteblandingen dagen før du skal lage isen, så smaken får trekt godt inn. Dersom du ikke har mulighet til å lage kanel/melkeblandingen dagen før, ha kanel/ kanelstang i melk og fløte et par timer før du skal lage isen.
- Varm kanel og melkeblandingen med sukker, sakte opp til den er varm uten å koke. Avkjøl i fem minutter og pisk inn eggeplommer. Ha blandingen i iskremmaskin og kjør iskremprogram. Når isen er ferdig i maskina, sett den i fryseren et par timer før servering.
- Spar eggehviter til eggehvitkjeks!
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook