Søk
Close this search box.

Sei med rabarbra og vassarve

Del oppskriften

Rabarbra er kanskje noe de fleste forbinder med søte oppskrifter. Det er etter min mening å undervurdere rabarbraen. Altså for det første er rabarbra en grønnsak botanisk sett, for det andre tilfører den en fabelaktig syrlighet som passer strålende med en rekke forskjellige retter.

I denne oppskrifta lar jeg rabarbra og løk ovnsbake i sin egen væske, med en god klatt smør. Det blir bare altså så digg, og helt perfekt til hvit fisk. Retten topper jeg med en god bunt fersk vassarve, som er en utrolig god vill vekst som finnes overalt.

Vassarve er en lysegrønn ettårig plante som er vanlig i hele landet. Den er liten med hvite små blomster. Bladene sitter motsatt og er eggeforma. Et godt kjennetegn på vassarve er at stenglen er hårete på den ene siden. Kronbladene er delt – så det ser ut som ti istendenfor fem. Et veldig vanlig ugress som på all kulturmark. Den trives best der det er litt fuktig og næringsrikt. Vassarve er i sesong, vår, sommer og helt til sent på høsten. Vassarve er best fersk og perfekt som topping på ei brødskive, en middagsrett eller som salat. Den inneholder mye jern, kobber og andre mineraler, samt vitamin A, B og C. Hele planten er spiselig.

Denne retten gjør for øvrig nesten seg sjøl.  Mens poteter og rabarbra baker, kan du gjøre helt andre ting. De siste fem minuttene før alt er klart, steiker du fisken. Som en ekstra bonus, er dette en billig, enkel og næringsrik rett.

Sei med rabarbra og vassarve

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Servings

2

porsjoner

Ingredienser

 • 400 g seifilet

 • 400 g poteter

 • 1 stor gul løk

 • 100 g rabarbra

 • 30 g smør

 • 1 ss olivenolje

 • en stor håndfull vasket vassarve*

 • maldonsalt

Fremgangsmåte

 • Sett ovnen på 200 grader varmluft. Vask poteten godt. Del de i like store båter. Ha en spiseskje olivenolje i en bolle og vend potetbåtene i oljen. Strø over med maldonsalt og spre potetene utover en langpanne. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til potetene er gyldene og sprø.
 • Vaske rabarbra og del den i staver på ca. 10 cm lang. Del evt. også på langs om rabarbraen er veldig tjukk. Det er ikke nødvendig å skrelle rabarbraen. Skrell løk og del den i medium tjukke båter.
 • Ha rabarbra, løk og 20 g smør i en ildfast form med lokk og strø over en god klype maldonsalt. Bak i oven sammen med potetene i ca. 25 minutter (til alt er mykt og putrer).
 • Når det er ca. 5 minutter igjen til alt er klart, tørk fiskestykkene og salt begge sider. Varm opp en panne. Når panna er varm, ha i ca. 10 g smør. Når smøret er smelta ha i fisken. Stek et par minutter på hver side. Steketiden vil avhenge av tykkelsen på fiskefiletene, men når fisken er fast å ta på og begynner å vise tegn til å flake seg, er den ferdig.
 • Server seifileeten på en seng av båtpoteter, og topp fisken med rikelig med rabarbra og løk blanding og en god porsjon vassarve. Krafta fra rabarbra og løkblandinga fungerer som saus. Pynt gjerne med spiselige blomster for litt farger.

Notater

 • Hvis du ikke har eller kjenner vassarve kan dette selvfølgelig sløyfes. Evt. erstattes med karse eller liknende.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.