Søk
Close this search box.

Surdeigspizzabunn

Del oppskriften

Sprø, boblende og smaksrik pizzabunn. Variér topping etter smak og behag. Denne pizzabunnen er som å spise ute….men hjemme.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Surdeigspizzabunn

5.0 from 5 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

stykker
Prepp tid

5

minutes
Steketid

12

minutes
Hevetid

16

timer

Ingredienser

  • 500 g økologisk tipo 00 hvetemel

  • 100 g surdeig

  • 250-280 g vann

  • 2 ts uraffinert fint salt

  • 2 ss olivenolje

  • Mel til utbaking

Fremgangsmåte

  • Alt skal blandes godt sammen i eltemaskin eller for hånd. Pass på å ha i litt og litt vann, da vannmengden vil avhenge av både melet og hvor tynn/ tjukk surdeig du bruker. Når deigen har samlet seg og slipper bollen, samtidig som den er litt klissete, er den ferdig.
  • Dekk til med plast eller lokk og hev på kjøkkenbenken over natta, til den sånn cirka har doblet seg i størrelse (minst 8 timer).
  • Bruk hendene og strekk deigen opp fra fire sider og inn i seg selv en runde. Sett deigen i kjøleskapet i ca 8 timer til, eller til du skal bruke deigen.
  • Ta ut deigen av kjøleskapet en time før du skal steke pizza, så deigen ikke er iskald ved bearbeiding.
  • Sett stekeovnen på 250 grader med pizzastein inni ovnen.
  • Del i fire emner og strekk ut på melet benk til pizza bunnen din er ca. 20 cm i diameter. Vær litt snill med deigen din, da du ikke vil banke lufta ut av den. Benytt deg heller av tyngdekraftens hjelp, slik at deigen strekker seg naturlig.
  • Ha på ønsket fyll og stek pizzaen i 8-12 minutter avhengig av ovnen din. Følg litt med når den har stått i litt, så den ikke svir seg. Se gjerne våre pizza oppskrifter for inspirasjon!

Notater

  • Du kan ha deigen stårende i kjøleskapet i en uke, så du kan lage den i god tid før du trenger den!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.