
Billig og rask, vegansk, gluten og laktosefri gulrotsuppe, men mest av alt kjempegod, sunn og lett å lage.

Gulrotsuppe med ingefær og kokosmelk
Porsjoner
4
Prepp tid
25
minutterIngredienser
1 kg gulrøtter
1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
4 hele kardemommefrø
1 hel stjerneanis
1 ts malt gurkemeie
1 hel chili
1 l vann
ca. 2x2 cm ingefær
250 ml kokosmelk
2 ss kokosolje
1 ts eplecidereddik
Saft fra en lime
Salt
Fremgangsmåte
- Smaker best med gulrot i sesong.
- Varm opp en kjele mens du skreller hvitløk og ingefær.
- Når kjelen er varm, ha i kokosoljen.
- Grovhakk chili, hvitløk og ingefær og ha i oljen sammen med stjerneanis og kardemomme.
- Mens det freser på medium varme, skrell og grovhakk løken og grovhakk gulrøttene. Jeg pleier aldri å skrelle gulrøttene, bare pass på at de er god vasket og uten jord. Skrell eventuelt bort skallet hvis det er noen ukurante flekker eller liknende.
- Etter krydderet har fresa i fem minutter, plukk ut stjerneanisen og kardemommen. Ha så i løk og gurkemeie. Bland godt. Tilsett gulrot, vann, kokosmelk og en teskje salt.
- Kok under lokk til gulerøttene er møre (ca. 10 minutter). Kjør glatt og jevn med stavmikser (eventuelt i blender). Tilsett limesaften og smak til med salt. Server med nykvernet svart pepper.
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook