Søk
Close this search box.

Løksuppe

Del oppskriften

En billig, varmende og rask løksuppe.
Så rask at den kan lages på dager hvor du egentlig har litt dårlig tid.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Løksuppe

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

30

minutes

Ingredienser

  • 1 kg gule løk

  • 1 stk hvitløkfedd

  • 1 l god oksekraft (evt. spedd ut til en liter desom krafta er veldig konsentrert

  • 5 dl vann

  • 2 ts balsamicoeddik

  • olivenolje

  • uraffinert fint salt

  • pepper

  • en bunt timiankvister

  • 1 stk stjerneanis

  • Parmesan

Fremgangsmåte

  • Varm opp en stor kjele mens du skreller løken. Del løken i to og kutt i tynne strimler. Finhakk hvitløk.
  • Ha olivenolje i kjelen og tilsette løk og hvitløk når kjelen er varm.
  • Stek til løken er gylden brun og myk, ca. 10 minutter.
  • Tilsett kraft, vann, stjerneanis og timiankvistene. Kok opp under lokk.
  • Tilsett soyasaus og eddik.
  • Ta av lokket og la det småkoke og redusere litt i ca. 10 minutter
  • Smak til med salt, pepper. Ta ut timiankvistene og stjerneanis før serving eller ta de ut etter hvert som suppa spises.
  • Server som fransk løksuppe - ved at suppe fordeles i porsjoner i ildfast bolle og toppes med et stykke brød toppet med revet parmesan. Gratiner i ovnen til osten er gylden og server.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.