Søk
Close this search box.

Daal med røde linser

Del oppskriften

Denne krema daal med røde linser er en av min favoritter av raske vegetar retter. Daal er fantastisk! Det er billig, næringsrikt og godt. I det indiske kjøkken finnes uendelige varianter. Daal kan være som et tilbehør til andre indiske retter men gjør seg også like godt som en egen rett.

Denne oppskrifta er inspirert av Sri Lanka daal med kokos og lime, fra Meera Sodha sin kokebok Fresh India.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Daal med røde linser

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

servings
Koketid

35

minutes

Ingredienser

  • 450 g røde linser

  • 4 hele kardemomme frøkapsler

  • 1 chili

  • 1x1 cm ingefær

  • 4 hvitløksfedd

  • 1 kanelstang

  • 1 stjerneanis

  • 1 ts brune sennepsfrø

  • 1 ts garam masala

  • 1/2 ts malt gurkemeie

  • 2 stk medium gul løk

  • 300- 360 ml kokosmelk

  • saft og skall fra en økologisk lime

  • kokosolje

  • uraffinert fint salt

Fremgangsmåte

  • Finn frem en medium kjele og to små panner.

    Skyll linsene til vannet er klart. Ha i en kjelen med en liter vann og kok til de er møre (20- 25 minutter).
  • Mens linsene koker, varm opp den ene lille panna mens du finhakker chili, skreller og finhakker hvitløk og ingefær.

    OBS: fjern frøene fra chilien om du vil ha den mildere.
  • Når panna er varm, tilsett kokosolje.
  • Når den er varm, ha i kanelstang, stjerneanis, kardemomme i oljen.
  • Varm opp den andre lille panna, og tilsett ca. 1 ts kokosolje når panna er varm. Mens panna varmes opp, finkutt løk i strimler og tilsett i oljen når den er varm. Løken skal stekes myk og gylden i hvert fall 10 minutter.

    Etter et par minutter, ha i sennepsfrø i panna med krydderet, når sennepsfrøa begynner å poppe, ha i chilli, hvitløk og ingefær. Stek i et par minutter før du tilsetter kokosmelk, garam masala og gurkemeie og la de småkoke i 10 minutter.
  • Når linsene er møre, ta ut kardemommefrøkapsler, stjerneanis og kanelstang fra kokosmelkblandingen.

    Ha kokosmelkblanding og løk i linsene. Bland godt og smak til med salt og limesaft.
  • Server som tilbehør til andre indiske retter, eller som en egen rett med ris, naanbrød og gjerne sprø grønnkål for litt konsistens kontrast.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.