Saftig gulrotkake med søt ostekrem. Dette er en frisk og smakfull kake som er enkel og rask å lage.
Gulrotkake
Steketid
50-60
minutterPrepp tid
10
minutterIngredienser
- Kake:
5 egg
1 ts natron
1 ts bakepulver
2 dl rørsukker
3,5 dl siktet speltmel
2 ts malt kanel
5 dl grovt revet gulrot
80 g smelta smør
- Glasur:
200 g naturell kremost
2 ss melis
0,5 dl fløte
saft og skall fra en sitron
Fremgangsmåte
- Kake:
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
- Mens eggdosisens piskes, grovriver du 5 dl gulrot.
- Bland det tørre og sikt og vend forsiktig inn i eggedosisen.
- Tilsett smør og gulrot og vend forsiktig inn i røra.
- Ha røra over i en rund springform ca 25 cm i diameter eller i en liten langpanne på tilsvarende størrelse, kledd med bakepapir.
- Stekes i 50-60 minutter i ovn forvarmet til 180°. Sjekk med kakenål, men holder stortsett med ca. 50 minutter dersom du bruker langpanne og 60 minutter i springform.
- Avkjøl.
- Glasur:
- Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen til en glatt og fluffy krem. Spre forsiktig over kaken når den er kald. Pynt med spiselig blomster om ønskelig, som tørka røsslyng.
Notater
- Kaka er fin å fryse, men da bør du fryse den uten glasur, og lage glasuren til servering.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook