
Gulrotkake med ostekrem. En frisk og smakfull kake som ikke er tidkrevende å lage.

Gulrotkake
Steketid
1
timePrepp tid
10
minutterIngredienser
- Kake:
5 egg
2 ts natron
2 dl sukker
3,5 dl mel
2 ts kanel
5 dl grovt revet gulrot
80 g smelta smør
- Glasur:
250 g naturell kremost
2 ss melis
1 dl fløte
saft fra en sitron
Fremgangsmåte
- Kake:
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
- Mens eggdosisens piskes, grovriver du 5 dl gulrot.
- Bland det tørre og sikt og vend forsiktig inn i eggedosisen.
- Tilsett smør og gulrot og vend forsiktig inn i røra.
- Ha røra over i en rund springform ca 25 cm i diameter eller i en liten langpanne på tilsvarende størrelse, kledd med bakepapir.
- Stekes i 1 time i ovn forvarmet til 180°.
- Avkjøl.
- Glasur:
- Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen til en glatt og fluffy krem. Spre forsiktig over kaken når den er kald. Pynt med spiselig blomster om ønskelig, som tørka røsslyng.
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook