Gulrotkake

Share on facebook
Del oppskriften

Gulrotkake med ostekrem. En frisk og smakfull kake som ikke er tidkrevende å lage.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Gulrotkake

0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

1

time
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • Kake:
  • 5 egg

  • 2 ts natron

  • 2 dl sukker

  • 3,5 dl mel

  • 2 ts kanel

  • 5 dl grovt revet gulrot

  • 80 g smelta smør

  • Glasur:
  • 250 g naturell kremost

  • 2 ss melis

  • 1 dl fløte

  • saft fra en sitron

Fremgangsmåte

  • Kake:
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  • Mens eggdosisens piskes, grovriver du 5 dl gulrot.
  • Bland det tørre og sikt og vend forsiktig inn i eggedosisen.
  • Tilsett smør og gulrot og vend forsiktig inn i røra.
  • Ha røra over i en rund springform ca 25 cm i diameter eller i en liten langpanne på tilsvarende størrelse, kledd med bakepapir.
  • Stekes i 1 time i ovn forvarmet til 180°.
  • Avkjøl.
  • Glasur:
  • Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen til en glatt og fluffy krem. Spre forsiktig over kaken når den er kald. Pynt med spiselig blomster om ønskelig, som tørka røsslyng.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @Rein Mat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Like us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.