Søk
Close this search box.

Gulrotkake

Del oppskriften

Saftig gulrotkake med søt ostekrem. Dette er en frisk og smakfull kake som er enkel og rask å lage.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Gulrotkake

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

50-60

minutter
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • Kake:
  • 5 egg

  • 1 ts natron

  • 1 ts bakepulver

  • 2 dl rørsukker

  • 3,5 dl siktet speltmel

  • 2 ts malt kanel

  • 5 dl grovt revet gulrot

  • 80 g smelta smør

  • Glasur:
  • 200 g naturell kremost

  • 2 ss melis

  • 0,5 dl fløte

  • saft og skall fra en sitron

Fremgangsmåte

  • Kake:
  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  • Mens eggdosisens piskes, grovriver du 5 dl gulrot.
  • Bland det tørre og sikt og vend forsiktig inn i eggedosisen.
  • Tilsett smør og gulrot og vend forsiktig inn i røra.
  • Ha røra over i en rund springform ca 25 cm i diameter eller i en liten langpanne på tilsvarende størrelse, kledd med bakepapir.
  • Stekes i 50-60 minutter i ovn forvarmet til 180°. Sjekk med kakenål, men holder stortsett med ca. 50 minutter dersom du bruker langpanne og 60 minutter i springform.
  • Avkjøl.
  • Glasur:
  • Pisk alle ingrediensene til glasuren godt sammen til en glatt og fluffy krem. Spre forsiktig over kaken når den er kald. Pynt med spiselig blomster om ønskelig, som tørka røsslyng.

Notater

  • Kaka er fin å fryse, men da bør du fryse den uten glasur, og lage glasuren til servering.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.