Søk
Close this search box.

Estofado med oksekjøtt

Del oppskriften

Min mor er fra Uruguay og dette er noe jeg har vokst opp med, og er noe av det beste jeg vet. Kort fortalt, kjøtt og poteter kokt i tomatsaus. Enkelt og magisk.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Estofado med oksekjøtt

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Koketid

2,5

time
Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 500 g høyrygg av okse eller grytekjøtt av elg

  • ca. 1 liter hermetisert tomat

  • 2 stk gule løk

  • 2 stk gulrøtter

  • 4 stk hvitløksfedd

  • 2 stk laubærblad

  • 1 stk stjerneanis

  • 1 ts tørka rosmarin

  • 2 ts tørka timian

  • 3 ts himalayasalt

  • 1 ts balsamico eddik

  • 10-12 stk medium kokefaste poteter

  • Olivenolje

  • Vann

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Kutt høyryggen ca 4x4 cm store biter og brun de i en egen panne til de har jevn og fin stekeskorpe på alle kanter. Ta av kjøttet. Ha 2 dl vann i panna og kok opp. Sett til side.
  • Mens du varmer opp en stor kjele, finhakk løk, gulrot og hvitløk. Mykstek dette i olivenolje i 5- 10 minutter. Tilsett litt av tomaten og kjør litt med stavmikser. Du bestemmer selv om du vil ha sausen helt jevn eller om du vil ha litt biter. Jeg fortrekker en grovere saus med litt biter av løk osv.
  • Tips: når du heller tomaten ut av boksen, ha litt vann i boksen og skyll den og ha dette i gryta – da unngår vi alt svinn!
  • Tilsett resten av tomaten, laubærblad, stjerneanis, kraften fra panna og edikk.
  • Når det koker opp, tilsett kjøttet.
  • La det småkoke under lokk i ca. to timer, eller til kjøttet er mørt. Spe på med vann om nødvendig.
  • Skrell poteter. Hvis du skreller de i god tid før du skal ha de i gryta, oppbevar de i vann frem til de skal i gryta for å unngå misfarging. Skrelt rå potet liker ikke luft, og blir svart.
  • Etter et par timer når kjøttet er mørt, tilsett potetene i sausen.
  • Kok i en halvtime til potetene er møre. Spe på med vann om nødvendig. Smak til med salt og pepper.
  • Viktig: Server med nybakt foccacia eller annet godt brød til å dyppe i sausen og rengjøre tallerkenen med! Og ikke minst til å tørke seg rundt munnen med som min bestefar pleide å gjøre.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.