Søk
Close this search box.

Berlinerkranser

Del oppskriften

Berlinerkranser er min mors favoritt julekake. De er en tålmodighetsprøve å bake ut da de smelter eller sprekker hvis du ikke er forsiktig og rask. De er likvel verdt bryet, da de smelter på tunga. 

Rester av kjeksene kan også knuses og brukes i bunn til ostekaker eller topping på desserter etter jul i steden for å kaste de. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Berlinerkranser

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • 170 g sikta speltmel

  • 125 g smør

  • 1 stk rå eggeplomme

  • 1 stk hardkokt eggeplomme

  • 4 ss rørsukker

  • Til pensling:
  • 1- 2 ss grovkornet demerasukker

  • 1 pisket eggehvite

Fremgangsmåte

  • Kok det ene egget i ni minutter og fjern plommen. Avkjøl.
  • Bland den rå eggeplommen sammen med den avkjølte hardkokte plommen og sukker. Pisk jevnt i kjøkkenmaskin. Ha i vekselvis smør og mel. Rull deigen i Bees Waks eller plast/ matpapir og la deigen hvile over natta.
  • Del deigen i ca. 20 kuler og trill remser som legges i forsiktige sløyfer. Hvis du ikke er av den tålmodige typen, er dette typisk førjularbeid som kan delegeres til for eksempel mødre...
  • Pensle med pisket eggehvitte og strø med uraffinert rørsukker eller Demerasukker.
  • Stek i forvarmet ovn på 180 grader. 8 - 12 minutter i ovnen. Kjeksen skal bli så vidt gylden, men ikke brune!
  • Avkjøl helt før du flytter på de, da de er porøse når de er varme. Oppbevar i kakeboks eller glass.

Notater

  • TIPS: Har du hund? Gi resten av egget til hunden, de fleste hunder elsker egg og det er godt for de og supert for pelsen!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.