Søk
Close this search box.

Hasselnøtt-topper

Del oppskriften

Hasselnøtt- topper er så digg! Men nå elsker jeg nesten alt med nøttemasse… Disse er i hvert fall høyt oppe på favorittlista. Seige, sprø og ikke for søte, dyppa i litt mørk sjokolade. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Hasselnøtt-topper

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

35

stykker
Steketid

12

minutter
Prepp tid

15

minutter

Ingredienser

  • 500 g malt hasselnøtt

  • 130 g melis

  • 4 eggehvitter

  • 1 ts hvitvinseddik

  • Hele hasselnøtter

Fremgangsmåte

  • Stivpisk eggehvitten og eddik. Når eggehvitten er helt skummete, tilsett jevnt litt og litt melis. (sikt i, for å unngå klumper). Når eggehvitten er jevn og stiv, vend forsiktig inn malt hasselnøtt.
  • Form topper med skje eller med henda og ha på stekebrett dekket med bakpapir. Ca. 35 stykker, avhengige av hvor store du vil lage de. Trykk en hel hasselnøtt ned i midten av hver kake.
  • Stek midt i ovnen (forvarmet) på 180 grader i 10- 14 minutter, til de er så vidt gyldne.
  • Hvis du vil, dypp bunnen av hasselnøttoppene i smelta mørk sjokolade.
  • Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.