Søk
Close this search box.

Ingefærnøtter

Del oppskriften

Ingerfærnøtter har alltid vært en av mine favoritt julekaker. Sprø og puchy, masse ingefær og for en ekstra dybde i smak, litt melasse. (Kan kjøpes på helsekostbutikker med godt utvalg). Kjeksen holder seg lenge og kan være en god følgesvenn til en kopp te langt utpå nyåret hvis du har noen til overs. 

Rester av kjeksene kan også knuses og brukes i bunn til ostekaker eller topping på desserter etter jul i steden for å kaste de. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Ingefærnøtter

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

50

stykker
Hviletid

2

timer
Steketid

12

minutter

Ingredienser

  • 350 g sikta speltmel

  • 1 ss melasse

  • 150 g rørsukker

  • 200 g mykt smør

  • ½ dl lønnesirup

  • 1 stk egg

  • 2 ts natron

  • 1 ts kanel

  • 3 ts malt ingefær

  • 1 ts toppet revet ingefær

  • 1 knivsodd revet muskat

Fremgangsmåte

  • Pisk smør og sukker til en jevn krem.
  • Tilsett sirup og melasse, pisk luftig. Pisk raskt inn egget.
  • Bland inn det tørre i eggemassen, til en jevn deig.
  • Legg deigen på matpapir/plastfolie eller BeeWaxs og rull til en pølse og avkjøl i et par timer eller over natta.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Trill kuler, ca. 50stk på størrelse med en valnøtt. Ha på stekebrett dekket med bakepapir med litt avstand i mellom kulene, da de vil smelte utover.
  • Stek i 12-15 minutter på nederste rille.
  • Avkjøl og oppbevar på kakeboks eller glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.