Karameller er alltid digg. Disse er saltet med maldonsalt noe som gir en ekstra dimensjon i smaksopplevelsen. Disse er det verdt å forsøke.
Karameller med havsalt
Prepp tid
1,5
timeIngredienser
300 g kokosblomstsukker
100 g lønnesirup
3 dl fløte
50 g smør
Fremgangsmåte
- Smelt sukkeret og sirupen til den ikke er kornete. Ikke rør, bare la det smelte – hvis ikke kan blandingen bli kornete.
- Tilsett fløte og småkok i 30-60 minutter til den er på ca. 121 grader. (bruk et sukkertermomenter for å sjekke temperaturen),
- For å sjekke om karamellen er ferdig bruker du dråpetest. Ha en dråpe karamell i kaldt vann. Hvis du kan trille en kule av karamellen er den ferdig. Hvis ikke må du koke litt videre.
- Hvis karamellen koker for lenge vil det bli harde karameller istedenfor myke. Når karamellen har bestått testen, hell karamellen i en egnet form kledd med bakepapir. Størrelsen på forma avhenger av hvor tykke karameller du vil ha. Strø over litt maldonsalt og avkjøl.
- Når karamellen er delvis avkjølt, klipp eller skjær opp i ønska biter.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook