Søk
Close this search box.

Karameller med havsalt

Del oppskriften
Karameller er alltid digg. Disse er saltet med maldonsalt noe som gir en ekstra dimensjon i smaksopplevelsen. Disse er det verdt å forsøke.
surdeig_0001_surdeigsdeig

Karameller med havsalt

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

1,5

time

Ingredienser

  • 300 g kokosblomstsukker

  • 100 g lønnesirup

  • 3 dl fløte

  • 50 g smør

Fremgangsmåte

  • Smelt sukkeret og sirupen til den ikke er kornete. Ikke rør, bare la det smelte – hvis ikke kan blandingen bli kornete.
  • Tilsett fløte og småkok i 30-60 minutter til den er på ca. 121 grader. (bruk et sukkertermomenter for å sjekke temperaturen),
  • For å sjekke om karamellen er ferdig bruker du dråpetest. Ha en dråpe karamell i kaldt vann. Hvis du kan trille en kule av karamellen er den ferdig. Hvis ikke må du koke litt videre.
  • Hvis karamellen koker for lenge vil det bli harde karameller istedenfor myke. Når karamellen har bestått testen, hell karamellen i en egnet form kledd med bakepapir. Størrelsen på forma avhenger av hvor tykke karameller du vil ha. Strø over litt maldonsalt og avkjøl.
  • Når karamellen er delvis avkjølt, klipp eller skjær opp i ønska biter.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.