Karamellisert hvit sjokolade med havsalt

Share on facebook
Del oppskriften
Karamellisert hvit sjokolade med havsalt. En ypperlig konfekt. 
 
I utgangspunktet synes jeg hvit sjokolade er for søtt, men når du karamelliserer den får den en helt unik smak og med litt havsalt..
surdeig_0001_surdeigsdeig

Karamellisert hvit sjokolade med havsalt

0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

Ingredienser

  • 200 g hvit sjokolade

  • maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 115 grader.
  • Ha sjokoladen i en ildfast form og sett i ovnen. Sjokoladen skal være i ovnen i ca. 45 minutter.
  • Etter ti minutter, rør rundt i sjokoladen. Pass på at sjokoladen er jevnt fordelt. Sjokoladen kommer til å smelte, så virke tørr og så smelte igjen og bli mer gylden. Slapp av, dette er helt normalt.
  • Hvert tiende minutt gjør det samme.
  • Etter ca. 45 minutter skal sjokoladen ha blitt gylden brun. Strø over en klype maldonsalt og rør sammen.
  • Enten har du det smeltede sjokoladen i silikonformer, eller så sprer du den jevnt over på et bakepapir og avkjøler den, ved sistnevnte alternativ del opp med kniv før sjokoladen er helt kald eventuelt bare brekk den opp når den er kald. PS: Hvis sjokoladen skulle bli kornete har det vært for varmt, det gjør heldigvis ikke noe med smaken!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @Rein Mat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Like us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.