Søk
Close this search box.

Karamellisert hvit sjokolade

Del oppskriften
Karamellisert hvit sjokolade. En sjokolade som likes til og med av de som ikke liker hvit sjokolade!
 
I utgangspunktet synes jeg hvit sjokolade er for søtt, men når du karamelliserer den får den en helt unik karamellisert smak og med litt salt og rista hasselnøtter blir dette ren magi.
 
OBS. Les hele oppskriften før du begynner. Så du ikke friker ut når du må jobbe raskt. Arbeid med sjokolade er alltid tidssensitivt. 
 
Og, ja – for å komme alle pendantene i forskudd – jeg vet hvit sjokolade ikke er sjokolade per definisjon, det er kun lagd med kakaosmøret fra kakaoplanten, i tilegg til melk og sukker. Dette kalles imidlertid hvit sjokolade. 
surdeig_0001_surdeigsdeig

Karamellisert hvit sjokolade

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

50

Ingredienser

  • 200 g hvit sjokolade

  • maldonsalt

  • rista hasselnøtter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 115° varmluft.
  • Brekk opp sjokoladen og ha den i en ildfast form eller på en silikon bakematte på brett og sett i ovnen. Sjokoladen skal være i ovnen i totalt 45 minutter.
  • Etter ti minutter, rør rundt i sjokoladen. Pass på at sjokoladen er jevnt fordelt. Sjokoladen kommer til å smelte, så virke tørr, kornete og så smelte igjen og bli mer gylden.
  • Hvert tiende minutt gjør du det samme, (fire ganger) og tilslutt etter fem minutter. Etter ca. 45 minutter skal sjokoladen ha blitt gylden. Strø over en god klype maldonsalt og rør sammen.
  • På dette tidspunkt, vil resultatet avhenge av kvaliteten på sjokoladen. En sjokolade av høy kvalitet med høyt fettinnhold vil normalt gi en fin relativt glatt karamellisert sjokolade etter 45 minutter karamellisering. Bruker du for eksempel Freia sin hvite sjokolade vil resultatet ditt antakeligvis bli en kornete masse.
  • Men, er din karamelliserte sjokolade kornete, fortvil ikke! Ha varm sjokolade rett i en foodprosessor og kjør den til sjokoladen blir helt glatt. Dette tar alt fra noen sekunder til et par minutter.
  • Når sjokoladen er glatt, ha den enten i silikonformer, eller så sprer du den jevnt over på et bakepapir og avkjøl.
  • Jeg vil anbefale å toppe sjokoladen (før den stivner) med grovhakka rista hasselnøtter. Det tar sjokoladen til nye høyder.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.