
Karamellisert hvit sjokolade med havsalt. En ypperlig konfekt.
I utgangspunktet synes jeg hvit sjokolade er for søtt, men når du karamelliserer den får den en helt unik smak og med litt havsalt..

Karamellisert hvit sjokolade med havsalt
Prepp tid
Ingredienser
200 g hvit sjokolade
maldonsalt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 115 grader.
- Ha sjokoladen i en ildfast form og sett i ovnen. Sjokoladen skal være i ovnen i ca. 45 minutter.
- Etter ti minutter, rør rundt i sjokoladen. Pass på at sjokoladen er jevnt fordelt. Sjokoladen kommer til å smelte, så virke tørr og så smelte igjen og bli mer gylden. Slapp av, dette er helt normalt.
- Hvert tiende minutt gjør det samme.
- Etter ca. 45 minutter skal sjokoladen ha blitt gylden brun. Strø over en klype maldonsalt og rør sammen.
- Enten har du det smeltede sjokoladen i silikonformer, eller så sprer du den jevnt over på et bakepapir og avkjøler den, ved sistnevnte alternativ del opp med kniv før sjokoladen er helt kald eventuelt bare brekk den opp når den er kald. PS: Hvis sjokoladen skulle bli kornete har det vært for varmt, det gjør heldigvis ikke noe med smaken!
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook