Dette er etter min mening de beste pepperkakene som finnes! En sakte justering av barnas pepperkaker år etter år, som jeg er vokst opp med.
Jeg husker som barn at jeg skjønte meg aldri på de som hadde bleike pepperkaker som nesten ikke smakte noenting. Disse er pakka med masse deilig krydder og jeg klarer aldri bare spise en!
Egner seg også fint til pepperkakehus og andre pepperkakedekorasjoner.
Pepperkaker er også skikkelig digg på ostefatet til blåmuggost.
Rester av kjeksene kan også knuses og brukes i bunn til ostekaker eller topping på desserter etter jul i steden for å kaste de.
Pepperkaker
10-12
minutterIngredienser
800 g sikta speltmel
2 dl lønnesirup
250 g rørsukker
250 g smør
2 dl kremfløte
2 ts bakepulver
1 ts malt nellik
2 ts malt ingefær
1 ts malt stjerneanis
4 ts malt kanel
1 ts malt svart pepper
Fremgangsmåte
- Deigen bør lages dagen før du skal bruke den. Den må være ordentlig avkjølt og hard før du begynner å jobbe med den.
- Smelt smør, sukker, sirup til sukkeret er oppløst. Avkjøl ca. 10 minutter før du blander inn fløten.
- Bland alt det tørre og sikt i fløte blandingen. Vend raskt sammen. Sett deigen i kjøleskapet over natta.
- Kjevle ut på melet bord, deigen bør være en 2-3 mm tykk. Stikk ut pepperkaker med ønskede former.
- Stek i forvarmet ovn på 175 grader i 10-12 minutter.
- Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.
Notater
- Dette er en stor deig, slik at det er mulig å lage pepperkakehus eller pepperkakepynt til oppheng i tillegg til vanlige pepperkaker. Hvis du bare trenger julas porsjon med pepperkaker - del oppskrifta på deigen i to!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook