Søk
Close this search box.

Pepperkaker

Del oppskriften

Dette er etter min mening de beste pepperkakene som finnes! En sakte justering av barnas pepperkaker år etter år, som jeg er vokst opp med. 

Jeg husker som barn at jeg skjønte meg aldri på de som hadde bleike pepperkaker som nesten ikke smakte noenting. Disse er pakka med masse deilig krydder og jeg klarer aldri bare spise en! 

Egner seg også fint til pepperkakehus og andre pepperkakedekorasjoner.

Pepperkaker er også skikkelig digg på ostefatet til blåmuggost.

Rester av kjeksene kan også knuses og brukes i bunn til ostekaker eller topping på desserter etter jul i steden for å kaste de. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Pepperkaker

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

10-12

minutter

Ingredienser

  • 800 g sikta speltmel

  • 2 dl lønnesirup

  • 250 g rørsukker

  • 250 g smør

  • 2 dl kremfløte

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts malt nellik

  • 2 ts malt ingefær

  • 1 ts malt stjerneanis

  • 4 ts malt kanel

  • 1 ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  • Deigen bør lages dagen før du skal bruke den. Den må være ordentlig avkjølt og hard før du begynner å jobbe med den.
  • Smelt smør, sukker, sirup til sukkeret er oppløst. Avkjøl ca. 10 minutter før du blander inn fløten.
  • Bland alt det tørre og sikt i fløte blandingen. Vend raskt sammen. Sett deigen i kjøleskapet over natta.
  • Kjevle ut på melet bord, deigen bør være en 2-3 mm tykk. Stikk ut pepperkaker med ønskede former.
  • Stek i forvarmet ovn på 175 grader i 10-12 minutter.
  • Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.

Notater

  • Dette er en stor deig, slik at det er mulig å lage pepperkakehus eller pepperkakepynt til oppheng i tillegg til vanlige pepperkaker. Hvis du bare trenger julas porsjon med pepperkaker - del oppskrifta på deigen i to!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.