Søk
Close this search box.

Sjakkruter

Del oppskriften

Sjakkruter er en av husbondens favoritt julekaker. Jeg har ikke vært vant med disse, men jeg synes de er et godt tilskudd i julekake-familien. Gjør seg utmerket til en kopp te.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Sjakkruter

3.0 from 2 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

30

stykker
Steketid

10

minutter
Prepp tid

15

minutter
Hviletid

2

timer

Ingredienser

  • 250 g sikta speltmel

  • 100 g melis

  • 180 g smør

  • 0,5 ts vaniljepulver eller 1ml vaniljeekstrakt

  • 2 ss usøtet kakaopulver

Fremgangsmåte

  • Bland mel og melis og smuldre inn smøret.
  • Når deigen er jevn, del den i to.
  • Den ene delen tilsette kakao og den andre vaniljepulver. Jobb deigene jevne.
  • Trill to lyse og to mørke like tjukke og like lange pølser av hver deig.
  • Legg en mørk og en lys pølse ved siden av verandre. Så en mørk og en lys, motsatt oppå de andre. Sjakkmønster. Pakk inn i plast og press lett og forsiktig sammen.
  • Avkjøl i kjøleskapet, enten et par timer eller over natta.
  • Skjær i ca 1 cm. tykke skiver.
  • Stek midt i forvarmet ovn på 175 grader i 10 minutter. Det lyse på kjeksen skal være gylden ikke brun.
  • Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.