Sjakkruter er en av husbondens favoritt julekaker. Jeg har ikke vært vant med disse, men jeg synes de er et godt tilskudd i julekake-familien. Gjør seg utmerket til en kopp te.
Sjakkruter
Porsjoner
30
stykkerSteketid
10
minutterPrepp tid
15
minutterHviletid
2
timerIngredienser
250 g sikta speltmel
100 g melis
180 g smør
0,5 ts vaniljepulver eller 1ml vaniljeekstrakt
2 ss usøtet kakaopulver
Fremgangsmåte
- Bland mel og melis og smuldre inn smøret.
- Når deigen er jevn, del den i to.
- Den ene delen tilsette kakao og den andre vaniljepulver. Jobb deigene jevne.
- Trill to lyse og to mørke like tjukke og like lange pølser av hver deig.
- Legg en mørk og en lys pølse ved siden av verandre. Så en mørk og en lys, motsatt oppå de andre. Sjakkmønster. Pakk inn i plast og press lett og forsiktig sammen.
- Avkjøl i kjøleskapet, enten et par timer eller over natta.
- Skjær i ca 1 cm. tykke skiver.
- Stek midt i forvarmet ovn på 175 grader i 10 minutter. Det lyse på kjeksen skal være gylden ikke brun.
- Avkjøl og oppbevar i kakeboks eller glass.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook