
Julekake har blitt en tradisjon hos oss til lunsj på julaften. Nystekt lun julekake med godt smør, geitost og gulost med blåbærgløgg til.
Oppskriften gir tre brød. Du kan fryse det du ikke trenger, eller kanskje gi bort i julegave?

Julekake
Antall
3
stykkerPrep time
30
minutesSteketid
1
timeHevetid
13
timerIngredienser
250 g rosiner (bløtlegg halvparten av rosinene over natta i en skvett cognac)
250 g surdeig
0,5 l kald H-melk
1 kg sikta speltmel
0,5 kg sammalt speltmel
200 g urafinert rørsukker
1,5 ts kardemomme
4 stk egg
1 ts uraffinert salt
200 g smelta smør
1 stk sammenpisket egg til pensling
Fremgangsmåte
- Smelt smør og avkjøl.
- Bland alle ingredisensene med unntak av rosiner og smør til en jevn deig.
- Tilsett så smør. Elt i ca. 10 minutter før rosinene tilsettes. Elt sakte til rosinene er blandet jevnt inn.
- Hev på kjøkkenbenken over natta. (minst 12 timer)
- Del så deigen i tre emner. Brett forsiktig emnene ut i tre runde leiver.
- Legg på en stekeplate og snitt kakene på toppen og press knyttneven ned i midten av kaken – for å forhindre at den sprekker. Etterhev i 45- 60 minutter. Pensle med et pisket egg.
- Stek i på 175 grader varmluft i en time.
- Server gjerne lun med godt smør og brunost.
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook