

Surdeigsbrød med havre og solsikkefrø
Steketid
55
minutterHevetid
16
timerIngredienser
12 dl sammalt spelt
4 dl havregryn
2 ts salt
200 g surdeig
2 dl solsikkefrø
5,5 dl vann
Fremgangsmåte
- Bland alt og elt til en jevn deig med tyggegummi liknende konsistens.
- Hev lunt på kjøkkenbenken over natta, eller minst 10- 12 timer.
- Form brødet i ønsket form ved å strekke deigen og brette den inn i seg selv.
- Etterhev i 2-4 timer.
- Sikt mel over brødet. Snitt med skarp kniv eller barberblad i ønsket mønster.
- Stek på stekebrett eller i ildfast form i 55 minutter i ovn forvarmet til 210 grader på varmluft.
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook