Søk
Close this search box.

Gul ertesuppe på svineknoke

Del oppskriften

En stor porsjon med kraftig suppe som kan fryses ned, så du har rask og næringsrik middag på lur. Gul ertesuppe på svineknoke tar jo litt tid å lage og er nesten bedre dagen etter, så den er fin å lage dagen før du skal ha den til middag. For eksempel er jo kraftkoking en fin søndagssyssel om du er hjemme, så har du rask middag til en travel mandag.

Obs. Legg ertene i bløt dagen før du lager suppe.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Gul ertesuppe på svineknoke

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

8

Prepp tid

3-4

timer

Ertesuppe er en typisk rett jeg synes det er perfekt å lage en stor batch av og fryse ned til senere.

Ingredienser

  • Til kraft
  • 1 stk svineknoke

  • 2 stk laubærblad

  • 2 stk hvitløksfedd

  • 1 ss hel pepper

  • 1 stk stjerneanis

  • Til suppe
  • 5 dl tørre guleerter (som må bløtlegges dagen før)

  • 2 stk gule løk

  • 500 g kålrot

  • 500 g gulrot

  • 500 g sellerirot

  • 250 g persillerot

  • En håndfull finhakka bladpersille

  • Salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Ha svineknoka i en stor kjele og dekk med vann og kok opp, ta av skummet, ha i krydder og fortsett å kok til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Det tar 2-3 timer avhengig av hvor stor svineknoka er. Du kan fint koke kraft dagen før du har tenkt å lage ertesuppe.
  • PS. Grunnen til at du tar av skummet er for at kraften skal være klar, skummet er proteiner og gjør en kraft uklar og grå. Hvis ikke du bryr deg om krafta er klar eller grå, spiller det ingen rolle om du tar av skummet eller ikke.
  • Når kjøttet løsner fra beinet, ta ut svineknoka av krafen og avkjøl. Det er en fordel å skjære av litt store biter, så blir den fortere kald. Mens kjøttet kjøler seg ned, sil krafta og ha tilbake i kjelen. Ha ertene i krafta og kok opp. La den koke i ca. 20 minutter.
  • Mens ertene koker, skrell og kutt rotgrønnsakene i jevne terninger, på ca. 2X2 cm. Skrell løken, del i to og kutt middels store strimler.
  • Når kjøttet er kaldt nok til at du klarer å ta på det, renser du kjøttet og kutter det opp i ønska biter. Fjern hud og bein og det du ikke ønsker av fett. Alt du fjerner har du over i en gryte og koker opp en runde til med kraft på, inkludert skall fra rotgrønnsakene. Kraft nummer to kan du redusere inn til en glace og fryse ned.
  • Når ertene har kokt i 20 minutter, ha i kjøttet, kålrot og løk. Kok opp og la det småkoke i fem minutter.
  • Ha i sellerirot, persillerot og gulrot. Kok opp og la det småkoke i fem minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Fersk persille har du i helt til slutt før servering.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.