Hjemmelaget fersk tagliatelle. Hjemmelaget pasta er noe for seg selv. Det er verdt å forsøke og veldig enkelt å lykkes med.
Pasta tagliatelle
Porsjoner
2
Prepp tid
30
minutterHviletid
20
minutterNB: Oppskriften bruker kjøkkenmaskin men man kan lage deigen for hånd ved å blande sammen alle ingredienser på kjøkkenbenken med en gaffel.Legg mel på benken og lag en grop i midten hvor egg og salt blandes med en gaffel til det blir en samlet deig. Til slutt elter du deigen for hånd til du har en fast enhet. Pakk deigen i plast og la den hvile i 20 minutter.
Ingredienser
200 g økologisk tipo 00 hvetemel
1/2 ts fint himalayasalt
2 stk egg
Mel til utkjevling
Fremgangsmåte
- Visp eggene lett sammen i kjøkkenmaskin.
- Tilsett mel og salt.
- Elt ingrediensene sammen og tilsett 2-3 spiseskjeer vann under eltingen. Deigen skal samle seg uten å bli klissete.
- Pakk deigen i plast og la den hvile i 20 minutter.
- Del deigen i fire emner.
- Kjevle emnene i pastamaskin. Begynn med trinn 1. Fortsett så med trinn 3 og 5. Kjør gjerne to-tre ganger på trinn 5 og avslutt med trinn 7 eller 8.
- Kjør de utkjevlede emnene i pastakuttermodulen.
- Heng til tørk, hvis du ikke skal koke den med en gang.
- Kokes i lettsaltet vann i 2-3 minutter.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook