Vi har fortsatt flere gresskar fra sesongen som var i spisskammerset i kjelleren fra egen hage. Det er supert å bruke i en saftig formkake med masse krydder og minimalt med sukker.
Gresskarkake med lønnesirupkrem
Steketid
50
minutterPrepp tid
10
minutterIngredienser
- Kake
5 dl speltmel (sikta eller virvla)
6 egg
1 dl uraffinert rørsukker
2 ss lønnesirup
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
0,5 ts malt nellik
0,5 dl solsikkeolje
3 dl gresskarpuré*
- Krem
200 g kremost naturell
1 dl fløte
3 ss lønnesirup
Fremgangsmåte
- Kake
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
- Pisk egg og sukker til en fluffy eggedosis. Tilsett en og en desiliter med gresskarpuré mens du pisker. Når alt er godt blandet og jevnt og fluffy, sikt inn det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Vend til slutt inn oljen.
- Ha røren i en liten langpanne (ca. 30x20) kledd med bakepapir og stek på 180 grader i 50 minutter.
- Avkjøl på rist.
- Krem
- Pisk kremosten sammen med fløte og lønnesirup til en glatt krem.
- Smør over kaken når den er helt avkjølt.
Notater
- Gresskarpuré lager du ved å bake et helt gresskar i ovnen til det er mørt (ca. 1 time på 180 grader), kommer an på hvor stort gresskaret er. Skrell, fjern frø og kjør det glatt til en jevn puré sammen med litt av kokevannet og en halv teskje malt nellik. Gresskarpuré er supert å ha i kjøleskapet, så lenge du ikke tilsetter salt eller søtning kan du bruke det både i kaker og suppe. Det holder seg fint i noen uker i kjøleskapet i tett kontainer.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook