Tortilla de papas er bare så godt! Som middag, lunsj, frokost, tapas eller bare som et salgs kakestykke i neven på vei ut døra. Like god kald som varm. Server som den er, eller med salat og brød eller som tilbehør til noe annet.
Skulle du forresten befinne deg i en situasjon hvor du har reste pommes frites, så kan du bruke det i steden – en slags hurtigversjon!
Tortilla de papas
Porsjoner
4
Prepp tid
1
timeIngredienser
600 g poteter
6 stk egg
2 stk medium gule løk
10 g smør
1 ss olivenolje
Maldonsalt
Fremgangsmåte
- Her bruker jeg en liten, (ca 20 cm diameter), men dyp stekepanne (6-7 cm). Dette er av betydning for høyden på tortilla’n. Du kan selvsagt bruke en lavere og breiere panne, men da må du være oppmerksom på at tortilla’n vil bli ganske flat. Bruker du en større panne men fortsatt dyp, dobler du bare oppskrifta. Uansett hva du bruker, bør du være sikker på at panna er none- stick, hvis tortilla’n setter seg fast blir det bare grining.
- Skrell poteter og legg de i en bolle med vann så de ikke blir misfarga.
- I en varm panne, smelt smøret, mens du skreller løk, deler de i to og kutter de i strimler.
- Mykstek løken i 5 minutter mens du kutter poteter i staver (ca. som pommes frites)
- Ha potetene i panna sammen med løken, ca. 1 ts maldonsalt og olivenoljen. Bland godt og stek på medium varme til potetene er møre, gjerne under lokk – da går det fortere.
- Pisk eggene sammen med en klype salt.
- Når potetene er møre smak eventuelt til med mer salt, ha over eggeblandnigen. Vend inn eggene godt slik at det er jevnt fordelt gjennom potetene. På medium til lav varme, stek til eggene er så godt som stivnet hele veien gjennom. Bruk en tallerken eller et fat og snu tortilla’n på hodet ut av panna. Vipp den tilbake i panna og stek 5 minutter på denne siden.
- Server varm eller kald, med brød og salat eller bare som den er!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook