Søk
Close this search box.

Empanadas criollas

Del oppskriften

Spør en sør- amerikaner hva en ordentlig empanadas er og du vil få ganske mange forskjellige svar. Dette er i hvert fall min mening av en ordentlig ovnsbakt empanadas, med min egen vri med elgkjøtt, det nærmeste jeg kommer min mors og min bestemors empanadas! Criollas betyr kreolsk.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Empanadas criollas

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid
Porsjoner

50-60

stykker
Hviletid

30

minutter
Steketid

12

minutter

Ingredienser

  • Deig
  • 1,1 kg sikta speltmel + litt ekstra til kjevling

  • 100 g smelta smør

  • 2 ss olivenolje

  • 4 ts uraffinert mineralsalt

  • 2 stk egg

  • 5 dl vann

  • Fyll
  • 5 stk hardkokte egg

  • 500 g kjøttdeig av elg/geit/okse

  • 1 stk stor løk

  • 1 stk grønn paprika

  • 1 stk rød paprika

  • 2 stk hvitløksfedd

  • 1 ss oregano

  • 150 g grønn oliven

  • 1 dl chimichurri

  • Olivenolje

  • Salt

  • Pepper

  • 1 stk piska egg til penslig

Fremgangsmåte

  • Bland alle deigingrediensene til en jevn deig i eltemaskin eller for hånd. La deigen hvile i 30 minutter, i mellomtiden lager du fyllet.
  • Finhakk løk og hvitløk.
  • Brun kjøttdeigen i olivenolje i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, stek i ti minutter, mens du finhakker paprika, egg og oliven.
  • Ha paprikaen i kjøttdeig blandingen. Stek på lav varme i fem minutter.
  • Tilsett oliven og chimichurri. Smak til med oregano, salt og pepper. Sett til avkjøing. Når blandinga er avkjølt, vend inn egg.
  • Kjevle ut deigen (anbefaler å bruke en pastamaskin for å kjevle deigen jevn og tynn) og stikk ut rundinger, på størrelsen i diameter på ca. 10-12 cm.
  • Ha et par teskjeer med fyll på hver sirkel og brett i halvmåne. Du merker for om det er for mye fyll, for da tyter det ut, og for lite hvis det er mye tom plass. Bruk en gaffel til å trykke ned deigen og lukke empanadasen. Pensel med et sammenpiska egg.
  • Stek i ovn forvarmet til 180 grader varmluft i c. 13 minutter, eller til de er gyldne. Server varme, gjerne med ekstra chimichurri til å dyppe i. Like gode dagen etter til lunsj, og dagen etter der igjen.

Notater

  • Empanadas kan fryses. (hvis du ikke har chimmichurri, kan du smake kjøttblandingen til med litt edikk, chilli, persille og mer oregano)

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.