Søk
Close this search box.

Empanadas criollas

Del oppskriften

Spør en sør- amerikaner hva en ordentlig empanadas er og du vil få ganske mange forskjellige svar. Dette er i hvert fall min mening av en ordentlig ovnsbakt empanadas, med min egen vri med elgkjøtt, det nærmeste jeg kommer min mors og min bestemors empanadas! Criollas betyr kreolsk.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Empanadas criollas

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid
Porsjoner

12

stykker
Hviletid

30

minutter
Steketid

20

minutter

Ingredienser

  • Deig
  • 300 g sikta speltmel

  • 200 g sammalt speltmel

  • 40 g smelta smør

  • 1 ss olivenolje

  • 2 ts himalayasalt

  • 1 stk egg

  • 2,5 dl vann

  • Fyll
  • 5 stk hardkokte egg

  • 500 g kjøttdeig av elg

  • 1 stk stor løk

  • 1 stk grønn paprika

  • 1 stk rød paprika

  • 2 stk hvitløksfedd

  • 1 ss oregano

  • 150 g grønn oliven

  • 1 dl chimichurri

  • Olivenolje

  • Salt

  • Pepper

  • 1 stk piska egg til penslig

Fremgangsmåte

  • Bland alle deigingrediensene til en jevn deig i eltemaskin eller for hånd. La deigen hvile i 30 minutter, i mellomtiden lager du fyllet.
  • Finhakk løk og hvitløk.
  • Brun kjøttdeigen i ca. 1 ss olivenolje i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, stek i ti minutter, mens du finhakker paprika, egg og oliven.
  • Ha paprikaen i kjøttdeig blandingen. Stek på lav varme i fem minutter.
  • Tilsett egg, oliven og chimichurri. Smak til med oregano, salt og pepper. Sett til avkjøing
  • Kjevle ut deigen og stikk ut 12 rundinger, på størrelsen i diameter til ca. en frokostasjett.
  • Ha et par spiseskjer med fyll på hver sirkel og brett i halvmåne. Du merker for om det er for mye fyll, for da tyter det ut, og for lite hvis det er mye tom plass. Bruk en gaffel til å trykke ned deigen og lukke empanadasen. Pensel med et sammenpiska egg.
  • Stek i ovn forvarmet til 180 grader varmluft i 20 minutter. Server varme, gjerne med ekstra chimichurri til å dyppe i.

Notater

  • Empanadas kan fryses. (hvis du ikke har chimmichurri, kan du smake kjøttblandingen til med litt edikk, chilli, persille og mer oregang)

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.