
Spør en sør- amerikaner hva en ordentlig empanadas er og du vil få ganske mange forskjellige svar. Dette er i hvert fall min mening av en ordentlig ovnsbakt empanadas, med min egen vri med elgkjøtt, det nærmeste jeg kommer min mors og min bestemors empanadas! Criollas betyr kreolsk.

Empanadas criollas
Porsjoner
12
stykkerHviletid
30
minutterSteketid
20
minutterIngredienser
- Deig
300 g sikta speltmel
200 g sammalt speltmel
40 g smelta smør
1 ss olivenolje
2 ts himalayasalt
1 stk egg
2,5 dl vann
- Fyll
5 stk hardkokte egg
500 g kjøttdeig av elg
1 stk stor løk
1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
2 stk hvitløksfedd
1 ss oregano
150 g grønn oliven
1 dl chimichurri
Olivenolje
Salt
Pepper
1 stk piska egg til penslig
Fremgangsmåte
- Bland alle deigingrediensene til en jevn deig i eltemaskin eller for hånd. La deigen hvile i 30 minutter, i mellomtiden lager du fyllet.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Brun kjøttdeigen i ca. 1 ss olivenolje i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, stek i ti minutter, mens du finhakker paprika, egg og oliven.
- Ha paprikaen i kjøttdeig blandingen. Stek på lav varme i fem minutter.
- Tilsett egg, oliven og chimichurri. Smak til med oregano, salt og pepper. Sett til avkjøing
- Kjevle ut deigen og stikk ut 12 rundinger, på størrelsen i diameter til ca. en frokostasjett.
- Ha et par spiseskjer med fyll på hver sirkel og brett i halvmåne. Du merker for om det er for mye fyll, for da tyter det ut, og for lite hvis det er mye tom plass. Bruk en gaffel til å trykke ned deigen og lukke empanadasen. Pensel med et sammenpiska egg.
- Stek i ovn forvarmet til 180 grader varmluft i 20 minutter. Server varme, gjerne med ekstra chimichurri til å dyppe i.
Notater
- Empanadas kan fryses. (hvis du ikke har chimmichurri, kan du smake kjøttblandingen til med litt edikk, chilli, persille og mer oregang)
Liker du denne oppskriften?
Følg @Rein Mat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Like us on Facebook