![](https://www.reinmat.no/wp-content/uploads/2022/01/reinmat_empanadas.jpg)
Spør en sør- amerikaner hva en ordentlig empanadas er og du vil få ganske mange forskjellige svar. Dette er i hvert fall min mening av en ordentlig ovnsbakt empanadas, med min egen vri med elgkjøtt, det nærmeste jeg kommer min mors og min bestemors empanadas! Criollas betyr kreolsk.
![surdeig_0001_surdeigsdeig surdeig_0001_surdeigsdeig](https://www.reinmat.no/wp-content/uploads/elementor/thumbs/surdeig_0001_surdeigsdeig-pl59cenrbd1ohxtqn37upmldgs0cb6rpuuczqcw25c.jpg)
Empanadas criollas
Porsjoner
50-60
stykkerHviletid
30
minutterSteketid
12
minutterIngredienser
- Deig
1,1 kg sikta speltmel + litt ekstra til kjevling
100 g smelta smør
2 ss olivenolje
4 ts uraffinert mineralsalt
2 stk egg
5 dl vann
- Fyll
5 stk hardkokte egg
500 g kjøttdeig av elg/geit/okse
1 stk stor løk
1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
2 stk hvitløksfedd
1 ss oregano
150 g grønn oliven
1 dl chimichurri
Olivenolje
Salt
Pepper
1 stk piska egg til penslig
Fremgangsmåte
- Bland alle deigingrediensene til en jevn deig i eltemaskin eller for hånd. La deigen hvile i 30 minutter, i mellomtiden lager du fyllet.
- Finhakk løk og hvitløk.
- Brun kjøttdeigen i olivenolje i en stekepanne. Tilsett løk og hvitløk, stek i ti minutter, mens du finhakker paprika, egg og oliven.
- Ha paprikaen i kjøttdeig blandingen. Stek på lav varme i fem minutter.
- Tilsett oliven og chimichurri. Smak til med oregano, salt og pepper. Sett til avkjøing. Når blandinga er avkjølt, vend inn egg.
- Kjevle ut deigen (anbefaler å bruke en pastamaskin for å kjevle deigen jevn og tynn) og stikk ut rundinger, på størrelsen i diameter på ca. 10-12 cm.
- Ha et par teskjeer med fyll på hver sirkel og brett i halvmåne. Du merker for om det er for mye fyll, for da tyter det ut, og for lite hvis det er mye tom plass. Bruk en gaffel til å trykke ned deigen og lukke empanadasen. Pensel med et sammenpiska egg.
- Stek i ovn forvarmet til 180 grader varmluft i c. 13 minutter, eller til de er gyldne. Server varme, gjerne med ekstra chimichurri til å dyppe i. Like gode dagen etter til lunsj, og dagen etter der igjen.
Notater
- Empanadas kan fryses. (hvis du ikke har chimmichurri, kan du smake kjøttblandingen til med litt edikk, chilli, persille og mer oregano)
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook