Søk
Close this search box.

Skrei med rød curry og eggnudler

Del oppskriften

Skrei er i sesong fra Januar til April, og det er en super fisk som kan brukes på alle måter! Skrei er ikke bare mølje.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Skrei med rød curry og eggnudler

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 200 g eggnudler

  • 400 g skreifilet

  • 2 stk vårløk

  • 1 stk paprika

  • 100 g grønnkål

  • 1 stk rødløk

  • 1 ts rød curry paste (se egen oppskrift)

  • 300 ml kokosmelk

  • Saft fra en lime

Fremgangsmåte

  • Kok opp kokosmelk med curry paste, la det småkoke. Smak til med limesaft og eventuelt salt.
  • Skrell og finn snitt rødløk. Stek løken i en varm panne med litt solsikkeolje eller kokosolje.
  • Kutt paprika og vårløk i like strimler.
  • Kutt av den grove delen av stilken på grønnkålen og snitt den i relativt tynne skiver og ha i panna med løken. Kutt grønnkålbladene i strimler.
  • Stek skreifileter i en varm panne med med litt solsikkeolje eller kokosolje, smør litt currypaste og salt på hver side av fisken. 2-4 minutter per side til fisken begynner å flake seg, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
  • Kok eggnudler etter anvisning på pakken. Sil av og sett til siden.
  • Når fisken er ferdig , ha paprika og vårløk og grønnkålbladene i panna, stek i et par minutter. Du vil bare gjennomvarme, slik at de fortsatt er litt sprø. Smak til grønnsaksblandingen med limesaft og salt.
  • Bland curry sausen i eggnudlene, server med grønsaker og fisken på toppen.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.