Skrei er i sesong fra Januar til April, og det er en super fisk som kan brukes på alle måter! Skrei er ikke bare mølje.
Skrei med rød curry og eggnudler
Porsjoner
2
Prepp tid
20
minutterIngredienser
200 g eggnudler
400 g skreifilet
2 stk vårløk
1 stk paprika
100 g grønnkål
1 stk rødløk
1 ts rød curry paste (se egen oppskrift)
300 ml kokosmelk
Saft fra en lime
Fremgangsmåte
- Kok opp kokosmelk med curry paste, la det småkoke. Smak til med limesaft og eventuelt salt.
- Skrell og finn snitt rødløk. Stek løken i en varm panne med litt solsikkeolje eller kokosolje.
- Kutt paprika og vårløk i like strimler.
- Kutt av den grove delen av stilken på grønnkålen og snitt den i relativt tynne skiver og ha i panna med løken. Kutt grønnkålbladene i strimler.
- Stek skreifileter i en varm panne med med litt solsikkeolje eller kokosolje, smør litt currypaste og salt på hver side av fisken. 2-4 minutter per side til fisken begynner å flake seg, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.
- Kok eggnudler etter anvisning på pakken. Sil av og sett til siden.
- Når fisken er ferdig , ha paprika og vårløk og grønnkålbladene i panna, stek i et par minutter. Du vil bare gjennomvarme, slik at de fortsatt er litt sprø. Smak til grønnsaksblandingen med limesaft og salt.
- Bland curry sausen i eggnudlene, server med grønsaker og fisken på toppen.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook