Søk
Close this search box.

Elg curry med cherry tomat og spinat

Del oppskriften

Elg curry med cherry tomat og spinat.

Som jeg har snakka om før, elg kjøtt – det bruker vi til alt! Det er perfekt i curry! Dette er en superrask og kjempe god curry til travle dager.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Elg curry med cherry tomat og spinat

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

25

minutter

Ingredienser

  • 150 g strimla elg kjøtt

  • 150 g cherry tomater

  • 1 stk rødløk

  • 80 g fersk spinat

  • 1 ss rød curry paste (for hjemmelaga se oppskrift)

  • 150 ml kokosmelk

  • Solsikkeolje eller kokosolje

Fremgangsmåte

  • Sett ris til koking etter anvisning på pakken.
  • Skrell løken, del i to og snittt i ca. 1 cm tykke skiver.
  • Når det er ca. 15 minutter igjen av risens koketid: Varm opp en wok. Ha i ca. 1 spiseskje solsikkeolje eller kokosolje når woken er varm.
  • Når oljen er varm, tilsett elgkjøtt. Når elgkjøttet er brunet, ha i curry paste og løk. La det putre i 5 minutter før du har i kokosmelk. La det småkoke mens du deler cherry tomatene i fire. Ha de i woken. Senk varmen, og la det kun småputre.
  • Når risen er ferdig, ta lokket av risen, rør rundt så den får lufte seg og slippe litt damp.
  • Ha i spinaten i woken, rør rundt og sett på lokk. Når spinaten har kollapset, smak eventuelt til med salt om nødvendig.
  • Server med ris.

Notater

  • PS: på vinteren bruker jeg aldri vanlige ferske tomater, fordi jeg ikke synes de som finnes tilgjengelige smaker noe. Derfor bruker jeg cherry tomater dersom jeg bruker ferske tomater om vinteren. Lager du denne oppskriften i tomatsesong og har tilgang på norske smakfulle herlige tomater, kan du selvfølgelig bruke vanlige tomater istedenfor cherry tomater, men dersom det ikke er tilfellet vil jeg uansett anbefale cherry tomater da de som regel har mer smak.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.