Fersk ørret rømmesurra og servert med poteter og agurksalat er noe helt for seg selv. Er du på hyttetur og har mulighet til å nyte dette måltid bør du utnytte muligheten.
Rømmesurra ørret med poteter og agurksalat
Porsjoner
2
Prepp tid
30
minutterIngredienser
1 hel rensa norsk fjellørret
500 g poteter
3 ss rømme
½ agurk
1 ts hvitvinseddik
Maldonsalt
Pepper
Smør
Fremgangsmåte
- Sett potetene til koking.
- Finkutt en halv agurk, gjerne på en mandolin eller med ostehøvel. Ha i en liten bolle med en liten klype maldonsalt, pepper og eddik. Dekk bollen med lokk eller pastfolie eller liknende. Rist godt. Sett til siden. Gjenta ristingen et par ganger i løpet av tiden det tar å lage maten.
- Når det er sånn ca. 15 minutter igjen av potetenes koketid, varm opp en stor panne til fisken.
- Når panna er varm, ha i ca. 10 g smør. Ha salt og pepper på fisken. Stek fisken til den er gylden og sprø på begge sider, 3-5 minutter på hver side, avhengig av hvor stor fisken er.
- Senk varmen på panna. Ha i rømmen. Rømmen skal kun koke opp med fiskesjyen, men ikke koke over tid – da vil den skille seg. Så det siste du vil gjøre er å ha i rømmen - pass på at alt annet er klart. (PS: hvis rømmesausen skiller seg, smaker det fortsatt godt, det bare ser ikke like delikat ut – du kan eventuelt reparere sausen med å tilsette og piske inn litt mer smør og rømme.)
- Server med agurksalat og kokte poteter.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook