Søk
Close this search box.

Rømmesurra ørret med poteter og agurksalat

Del oppskriften
Fersk ørret rømmesurra og servert med poteter og agurksalat er noe helt for seg selv. Er du på hyttetur og har mulighet til å nyte dette måltid bør du utnytte muligheten.
surdeig_0001_surdeigsdeig

Rømmesurra ørret med poteter og agurksalat

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

30

minutter

Ingredienser

  • 1 hel rensa norsk fjellørret

  • 500 g poteter

  • 3 ss rømme

  • ½ agurk

  • 1 ts hvitvinseddik

  • Maldonsalt

  • Pepper

  • Smør

Fremgangsmåte

  • Sett potetene til koking.
  • Finkutt en halv agurk, gjerne på en mandolin eller med ostehøvel. Ha i en liten bolle med en liten klype maldonsalt, pepper og eddik. Dekk bollen med lokk eller pastfolie eller liknende. Rist godt. Sett til siden. Gjenta ristingen et par ganger i løpet av tiden det tar å lage maten.
  • Når det er sånn ca. 15 minutter igjen av potetenes koketid, varm opp en stor panne til fisken.
  • Når panna er varm, ha i ca. 10 g smør. Ha salt og pepper på fisken. Stek fisken til den er gylden og sprø på begge sider, 3-5 minutter på hver side, avhengig av hvor stor fisken er.
  • Senk varmen på panna. Ha i rømmen. Rømmen skal kun koke opp med fiskesjyen, men ikke koke over tid – da vil den skille seg. Så det siste du vil gjøre er å ha i rømmen - pass på at alt annet er klart. (PS: hvis rømmesausen skiller seg, smaker det fortsatt godt, det bare ser ikke like delikat ut – du kan eventuelt reparere sausen med å tilsette og piske inn litt mer smør og rømme.)
  • Server med agurksalat og kokte poteter.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.