Søk
Close this search box.

Milanesas av lever

Del oppskriften

Innmat er en ressurs vi tilsynelatende har glemt bort og blitt fremmedgjort fra de siste 20 åra. Det må vi bare slutte med! For det første er det uakseptabelt å ikke nytte hele dyret, for det andre er det utrolig bra og næringsrik mat. For det tredje er det innmari godt! Lever er magi, om du behandler den rett… altså for all del, jeg husker farmor lagde lever i fløtesaus – og den leveren var så kokt til helvete at du lett kunne slått noen ihjæl med en leverbit. Men, jeg har også vokst opp med min mors uruguayanske milanesas av lever… det møreste kjøttet! Sprøtt og slikemykt med en herlig smak av hvitløk.  Jeg lover deg, hvis du er skeptisk til lever – men prøver dette, vil du få et nytt syn på lever.

OBS: bør stå i marinade i minst 10-12 timer, gjerne over natta.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Milanesas av lever

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Prepp tid

30

minutter
Marinere

10- 12

timer

Ingredienser

  • 800g - 1kg økologisk svinelever

  • 4 stk hvitløksfedd

  • 2 dl finhakka persille

  • 4 stk egg

  • Brødrasp

  • Solsikkeolje

  • Maldonsalt

Fremgangsmåte

  • OBS: bør stå i marinade i minst 10-12 timer, gjerne over natta.
  • Skjær bort senefestet på leveren og eventuelt hinner. Kutt svinelever i tynne skiver. Skjær litt på skrått, så får du litt breiere skiver..
  • Finhakk hvitløken.
  • Pisk sammen eggene. Bland inn hvitløk og persille, samt en teskje maldonsalt.
  • Ha leverskivene i eggeblandingen og sett det i kjøleskapet i minst 10 timer.
  • Når du skal steke milanesasen, varm opp en stor panne og ha i et par desiliter med solsikkeolje.
  • Smak på eggeblandingen og ha i mer salt om nødvendig.
  • Når oljen er varm, vend leverskiver i brødrasp til de er helt jevnt dekket av brødsrasp. Ha leverskiver i varm olje og stek til de er gylden brune på hver side. Ca. et par minutter på hver side. Gjenta til alle er stekt. Ha eventuelt i mer olje etter hvert om nødvendig.
  • Ha ferdig stekte milanesas på kjøkkenpapir, for å absorbere bort overflødig fett.
  • Server enten som de er, kun med hjemmelaga majones, eller med potetmos eller på et smørbrød med salat, tomat og majones.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.