Søk
Close this search box.

Empanadas med spinat og ost

Del oppskriften

Empanadas er så digg! I teorien kan du fylle de med akkurat hva du vil, kun fantasien setter grensen. Jeg elsker de med spinat og ost. Kan funke som middag, lunsj, frokost, tapas, snacks eller mellommåltid.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Empanadas med spinat og ost

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

12

stykker
Steketid

20

minutter
Hviletid

30

minutter

Ingredienser

  • Deig
  • 300 g sikta speltmel

  • 200 g sammalt spelt

  • 40 g smelta smør

  • 1 ss olivenolje

  • 2 ts himalayasalt

  • 1 stk egg

  • 2,5 dl vann

  • Fyll
  • 450 g tint frossen spinat

  • 200 g hjemmelaget fersk ost (se egen opskrift) eventuel bruk ricotta)

  • 1 stk gul løk

  • 3 stk hvitløksfedd

  • 125 g mozarella

  • 1 dl fløte

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Deig
  • Bland alt til en jevn deig i eltemaskin eller for hånd.
  • La deigen hvile i 30 minutter, i mellomtiden lager du fyllet.
  • Fyll
  • Finhakk løk og hvitløk og mykstek i 5- 10 minutter i litt solsikkeolje.
  • Ha spinaet i løken og fres på medium varme til det meste av væsken er borte, uten at det brunes. Avkjøl.
  • Riv opp mozarellaen. Bland fløte, mozarella og ferskost i spinatenblandingen.
  • Kjevle ut deigen og stikk ut 12 rundinger, på størrelsen i diameter til ca. en frokostasjett.
  • Ha et par spiseskjer med fyll på hver sirkel og brett i halvmåne. Du merker for om det er for mye fyll, for da tyter det ut, og for lite hvis det er mye tom plass. Bruk en gaffel til å trykke ned deigen og lukke empanadasen. Pensel med et sammenpiska egg.
  • Stek på 180 grader varmluft i 20 minutter.
  • Kan fryses.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.