Søk
Close this search box.

Sitronkake med valmuefrø

Del oppskriften

Denne kaka er saftig, syrlig og med masse deilig smør. Den har en vakker farge som gjør meg i godt humør og er perfekt til vårsola. 

Bruk alltid økologiske sitroner når du skal bruke sitronskall! Dette da du ikke kan vaske bort reststoffer fra sprøytemidler på u-økologisk sitrus frukt. 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Sitronkake med valmuefrø

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

60

minutter
Prepp tid

10

minutter

Ingredienser

  • 250 g sikta speltmel

  • 180 g rørsukker

  • 5 stk egg

  • 250 g mykt smør

  • 1 ts bakepulver

  • 2 ts valmuefrø

  • Finrevet skall fra en økologisk sitron

  • Saft fra en økologisk sitron

Fremgangsmåte

  • Pisk smør og sukker til det er hvitt og fluffy.
  • Pisk inn ett og ett egg. Ikke pisk for hardt, da vil blandingen skille seg.
  • Vend forsiktig inn sitronskall, mel, bakepulver og valmuefrø, vekselvis med sitronsafta. Du vil være forsiktig slik at du ikke slår lufta ut av smør/ eggblandingen.
  • Ha røra i en brødform kledd med bakepapir. (Den jeg pleier å bruke er 14cmx25cm)
  • Stekes nederst i ovnen i 1 time på 180 grader.
  • Avkjøl helt før du skjærer i kaka.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.