Søk
Close this search box.

Burgerbrød

Del oppskriften

Burgerbrød er kanskje noe mange tenker er vanskelig å lage. Det er det faktisk ikke! Det er både enkelt og raskt, du kan også fryse burgerbrødene så du har noen i bakhånd for en travel hverdag. Baker du dine egen burgerbrød har du kontroll på ingrediensene, rene råvarer! Du trenger du ikke bekymre deg for alle de unødvendige tilsetningsstoffene du får i deg i ultraprosseserte ferdige butikk- burgerbrød.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Burgerbrød

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

10

stykker
Steketid

20

minutter
Hevetid

90

minutter

Ingredienser

  • 500 g sikta speltmel

  • 3 dl H-melk

  • 2 ts tørrgjær

  • 2 ts uraffinert fint salt

  • 80 g smelta smør

Fremgangsmåte

  • Bland alt og elt i 10 minutter. Hev i en time.
  • Del i ti emner, rull til jevne ”boller”. Etterhev i ca. 30 minutter på lunt sted under et kjøkkenhånkle.
  • Pensle med vann og dypp i sesamfrø.
  • Stekes i 20 minutter på 200 grader varmluft.

Notater

  • For laktosefri versjon kan du bytte melk med vann og smør med olivenolje. De blir ikke like saftige da.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.