Søk
Close this search box.

Salte mandler

Del oppskriften
Lag salte mandler raskt og enkelt. Bestem selv hvor salte du vil ha de og unngå å få saltsjokk, som av de du kjøper på butikken. Prøv da vel…
surdeig_0001_surdeigsdeig

Salte mandler

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

30

minutter

Ingredienser

  • 5 dl mandler

  • 3 dl vann

  • 0,5 dl himalayasalt

Fremgangsmåte

  • Sett oven på 180 grader varmluft.
  • Kok opp vann og salt, til saltet er oppløst. Ta så av varmen.
  • Ha mandlene i saltalaken og rør rundt forsiktig og pass på at alle mandlene er dekket av saltlaken.
  • La mandlene være i laken i 15 minutter. (Jo lengre de ligger i saltlaken, jo saltere blir de)
  • Sil av.
  • Ha mandlene på et stekebrett. Stek i ovnen i 12 minutter.
  • Avkjøl helt før du serverer. (de er myke når de er varme, men de blir sprø når de er kalde)

Notater

  • Tips: Dersom du har en ovn som steker litt ujevnt, som oss – rist litt på brettet halvveis i stekinga slik at mandlene får bytta plass og de ikke blir ujevnt stekt.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.