Søk
Close this search box.

Kokosbarer

Del oppskriften

Smaker som Bounty, bare enda bedre! Ikke for søte, men saftige og ekstremt avhengighetsskapende hjemmelaget Bounty. Disse er laget med mørk sjokolade som er en god motvekt smaksmessig til kokosfyllet.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Kokosbarer

3.5 from 2 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

35

minutter
Avkjøling

1

time

Ingredienser

  • 200 g kokosmasse

  • 2 dl kokosmelk

  • 3 ss kokosolje

  • 3 ss lønnesirup

  • 150 g 85% mørk økologisk sjokolade

  • En liten klype maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Kok opp kokosmelk, olje, lønnesirup og salt.
  • Bland inn kokosmassen. Avkjøl litt.
  • Kle en brødform (ca. 20 cm lang) med clingfilm (eller liknende) fyll oppi kokosblandingen. Press den godt ned i og jevn ut, så den er så kompakt, jevn og fast som mulig. Du kan også bruke passende porsjonsformer i silikon om du har dette.
  • Avkjøl i kjøleskapet til massen er helt fast.
  • Smelt og temperer sjokoladen over vannbad.
  • Temperering:
  • Smelt sjokoladen (enten pellets eller sjokoladeplate brekt i små biter) over vannbad. Sjokoladens temperatur skal ikke overstige 50 grader. Så skal den kjøles ned til arbeidstemperatur, som for mørk sjokolade er 32 grader.
  • Det er forskjellige måter å kjøle ned sjokoladen på. Du kan ta av en del, kjøle den andre delen ned over is. Så temperer opp igjen med den varme sjokoladen. Eller så kan du ta av litt av den smeltede sjokoladen, og kjøle ned med å tilsette litt usmeltet sjokolade. Eller bare røre og kjøle ned over is. Hva enn du foretrekker. Det skal kjøles ned til 30 grader, og så tempereres opp med den varme sjokoladen du har satt til siden til 32 grader (eller over vannbad), sjekk jevnlig med tempertaturmåler når du temperer opp.
  • Når sjokoladen er på 32 grader, må du arbeide fort. Når den avkjøles og tykner, blir den vanskelig å jobbe med og må tempereres opp igjen til 32 grader.
  • Del den avkjølte kokosmassen i ca. 18 barer.
  • Vend barene i den tempererte sjokoladen. Du må antakeligvis temperer sjokoladen opp igjen i hvert fall en gang i løpet av sjokoladetrekkingen, med mindre du er ekstremt rask!
  • Legg barene på bakepapir og avkjøl de helt før servering. Oppbevares kaldt. Holder seg i kjøleskapet en uke.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.