Søk
Close this search box.

Påskemarsipan

Del oppskriften
Jeg elsker marsipan! Men den ferdige marsipanen du kjøper i butikken for meg er uspiselig da den er altfor søt, den smaker sukker og mandelessens og ikke mandler. Mandler i seg selv inneholder mye sødme, så det er grenser for hvor mye sukker som er nødvendig.
surdeig_0001_surdeigsdeig

Påskemarsipan

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen

Ingredienser

  • Til marsipankuler
  • 500 g mandelmel

  • 130 g melis

  • 1/2 dl mørk rom

  • 1 stk eggehvite blandet med 1 knivsodd gurkemeie (gjøres dagen før du skal lage marsipanen)

  • finrevet skall fra en en økologisk appelsin.

  • Til å rulle marsipankulene i
  • 2-3 ss melis

  • 1/4 ts gurkemeie

Fremgangsmåte

  • Bland mandelmel, melis, rom og eggehvite til en jevn deig.
  • Form til en pølse og pakk inn i plastfolie eller liknende. Avkjøl, gjerne i hvert fall et døgn i kjøleskapet.
  • Før du skal trille kuler, romtemperer marsipanen. Da er den mer medgjørlig å få i perfekte fine kuler uten at den overarbeides.
  • Bland et par spiseskjeer melis med ca. ¼ ts gurkemeie. Det er ikke meninga at det skal smake særlig av gurkemeie (med mindre du ønsker det da selvsagt), gurkemeien er kun ment for å gi en vag og fin lys gulfarge.
  • Trill kuler på størrelse med en stor drue. Rull kulene i melisblandingen. Børst av overflødig melis. Det er kun meninga at det skal være et svært tynt lag.
  • Oppbevar i glass eller kakeboks.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.