Emmer er et urkorn, og er forløpern til spelt. Emmer er svært næringsrikt og innholder mye fiber og har mykere glutenstruktur en feks hvete. Emmer har en karakteristisk nøtteaktig smak og gir et mørkere surdeigsbrød. Les mer om emmer under råvarer!
Surdeigsbrød av emmer med chiafrø
Steketid
60
minutterHevetid
26+
timerIngredienser
15 dl sammalt fin emmer
6,5 dl vann
2 dl chiafrø
1 ss honning
3 ts uraffinert fint salt
2 dl surdeig
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt til deigen er smidig og har samlet seg i en tyggegummiaktig konsistens. (PS: Du vil alltid heller ha deigen litt løs, fremfor for fast, da det er lettere å eventuelt gjøre noe med) Hev 24- 36 timer på kjøkkenbenken. (under forutsetning at det ikke er for varmt på kjøkkenet ditt)
- Jeg pleier å steke denne i en dyp støpejernpanne. Du kan selvsagt bruke hvilken som helst form du vil eller støpejernsgryte. Den kan også bare stekes på bakestål eller pizzastein.
- Form og stram opp til ønsket form. Etterhev 1-2 timer i kurv eller annen form.
- Sett inn støpejernpanne i ovnen i hvertfall en halvtime før du skal steke brødet, slik at du er sikker på at panna er skikkelig varm. Vær forsiktig så du ikke brenner deg!
- Ta panna ut av ovnen og ha brødet over i panna. Sikt over litt mel og snitt ønsket kutt i brødet.
- Stekes på 200 grader varmluft i 60 min.
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook