Søk
Close this search box.

Tomatsuppe med sprø kikerter

Del oppskriften
Jo lengre denne tomatsuppen får småkoke, jo bedre blir den! Litt avhengig av hvor rask du er til å skrelle og kutte grønnsaker, (grønnsakene kan jo også for eksempel skrelles og kuttes opp klart, dagen før) kan du preppe tomatsuppen i lunsjen hvis du sitter på hjemmekontor, så kan den stå å småkoke til resten av husholdningen kommer hjem til middag! Server med sprø kikerter for litt variasjon i konsistens.
surdeig_0001_surdeigsdeig

Tomatsuppe med sprø kikerter

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

15

minutter
Koketid

1

time

Ingredienser

  • 1,2 liter hakka hermetisk tomat

  • 1 stk stor gul løk

  • 2 stk store hvitløksfedd

  • 2 stk gulrøtter

  • 4 stk stangselleri stenger

  • 1 stk rød chili (moderat sterk)

  • 1/2 ts malt stjerneanis

  • 1 ts malt tørket rosmarin

  • 1 ts malt tørket timian

  • 1 ss rømme

  • 1 ss balsamico eddik

  • 2 ss olivenolje

  • ca. 1 liter vann

  • salt

  • 200 g hermetiske kikerter

Fremgangsmåte

  • Skrell løk og hvitløk. Grovhakk løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chilli, mens du varmer opp en stor kjele. Når kjelen er varm ha i olivenolje. Når oljen er varm tilsett dine grovhakkede grønnsaker og stek i ca. 10 minutter på medium varme til alt er gyldent.
  • Tilsett tomat, vann, stjerneanis, timian og rosmarin. Husk å bruke vann til å skylle boksene/glassene med tomat og ha det i kjelen, for å få med alt og unngå svinn! Ha i ca. 1 ts salt og la suppe småkoke under lokk på medium varme i minst en time. Den kan gjerne småkoke lengre, da blir den bare bedre.
  • PS: Har du fersk timian og rosmarin bruk heller en liten kvast av hver og ta de ut av suppa til servering.
  • Bak kikertene med litt olivenolje, salt og pepper på 200 grader varmluft i 20 – 25 minutter til de er sprø. (dette kan fint gjøres på forhånd)
  • Når suppen har kokt i en time eller mer, kjør den glatt med stavmikser eller i blender. Spe eventuelt ut med mer vann om ønskelig.
  • Tilsett eddik og rømme. Smak til med salt.
  • Server toppa med sprø kikeerter.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.