Søk
Close this search box.

Hane garam masala

Del oppskriften

De fleste har neppe hanekjøtt let tilgjengelig, så du kan selvfølgelig bruker hønsekjøtt eller kylling. Men for oss som har hobbyhøns og lar hønene ruge frem kyllinger, vil du antakeligvis før eller senere befinne deg i en situasjon hvor du har hanekjøtt. Da minst 50% av alle kyllinger er haner, og en flokk har nok med en, sier det seg selv at det vil bli overflod av haner. Men kjøttet er helt fantastisk, så dette er bare en ressurs slik jeg ser det. Desverre destrueres hanekyllinger fremfor å bli alet opp til kjøtt. Les mer om dette under råvarer – høns.

Våre høner ruger frem kyllinger når de vil det. Kyllingene får vokse opp. Hanene får leve et supert liv i flokken frem til de blir kjønnsmodne (ca. 6 måneder) – da begynner de å parre på hønene og yppe på sjefshanen og da blir det både stress for hønene og bråk i flokken. Da slakter vi. Det er det mest kortreiste kjøttet vi noen gang har og vi vet at dyret har hatt et godt og naturlig liv frem til siste kveld. Hele dyret unyttes og ingenting går til spille. I tillegg til det herlige kjøttet vi får, får hundene som regel innmaten, fjær blir jord og bein til kraft.

OBS. Denne oppskriften går over to dager, ved at du legger hanekjøttet i marinade dagen før du skal lage curry.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Hane garam masala

4.0 from 4 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

6

Prepp tid

50

minutter
Marinere

12-24

timer

Ingredienser

 • 1 partert hane, (ca. 1kg; 2 lår og 2 bryst) (alernativt tilsvarende mengde høns/ kylling)

 • 500 ml yoghurt naturell

 • 1,5 ts garam masala

 • 1 stor gul løk

 • 1,5 ss fiskesaus

 • finrevet skall fra en halv sitron

 • sitronsaft fra en halv sitron

 • solslikkeolje

 • himalayasalt

 • fullkornsris til fire personer

 • 1 ts brune sennepsfrø

 • 1/2 ts malt gurkemeie

 • 1 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

 • Dag 1
 • Del lårene og bryststykkene i to ca. like store biter. Bland garam masala i halvparten av youghurten med 1 teskje himalayasalt. Gni kjøttet godt inn i marinaden og ha det i en bolle med lokk eller en frysepose eller liknende. Oppbevar i kjøleskapet til dagen etter (12-24 timer).
 • Dag 2
 • Varm opp en stor panne med solsikkeolje.
 • Ta kjøttet ut av marinaden og fjern overflødig marinade. Legg marianden til siden.
 • Stek kjøttet til alle stykkene er fint brunet på alle sider. Ta ut bryststykkene og legg til siden, la lårbitene være i panna, tilsett 5 dl vann og fiskesaus. La det putre videre på medium varme i 25- 30 minutter. Snu kjøttstykkene med jevne mellomrom, da ikke alt vil være dekket av væske.
 • Kok risen etter anvisning på pakken. Når risen er ferdig tilsett sennepsfrø, sitronsaft og gurkemeie. Smak til med eventuelt salt.
 • Skrell løk og kutt den i tynne båter. Ha i panna og putre videre i 10 minutter.
 • Tilsett resten av marinaden og resten av yoghurten i panna. Ha i mer vann om nødvendig – du vil ha en passe tjukk saus. Smak til med sitronsaft og eventuelt salt. Tilsett kyllingbrystbitene. Småkok i 5- 10 minutter til lårbitene er møre nok til at du kan se de løsner fra beinet.
 • Server curryen med risen og revet sitronskall over.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.