Stekt torsk med rødbeter, ramsløksaus og ugress

Share on facebook
Del oppskriften

Hvor mye ugress bruker du i matlaginga di? De fleste er vel per i dag kjent med ramsløk, men det var også noe de fleste av oss for relativt få år siden anså som ugress. Vår egen ville grønne hvitløk! Ellers har du blader av blant annet løvetann, marikåpe og vinterkarse som fint kan erstatte spinat. I salater eller sautert.

I denne oppskrifta lager vi stekt torsk med rødbeter, ramsløksaus og ugress. I  oppskrifta varmebehandler jeg ugresset ved kjapp blansjering og steking. Ramsløk går i sausen og er fantastisk til torsk!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Stekt torsk med rødbeter, ramsløksaus og ugress

0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

40

minutter

Ingredienser

  • 400 g torskefilet

  • 80 g «blandet ugress» (feks marikåpe blader, løvetannblader og vinterkarse)

  • 2 stk rødbeter

  • 1 ts balsamicoedikk

  • salt

  • pepper

  • solsikkeolje

  • smør

  • Ramsløksaus
  • 70 g smør

  • 1 dl hvitvin

  • 2-3 ts ramsløkpuré i olje

  • 1 stk liten sjalottløk (evt. 1/4 gul løk)

Fremgangsmåte

  • Server med kokte poteter eller ovnsbakte potetbåter. Uansett potet valg – sett på potetene (i ovnen eller koking) først.
  • Skrell røbetene og kutt de i terninger, på c.a 2x2 cm. Kok møre i lettsaltet vann.
  • Mens rødbetene koker, kok opp lettsaltet vann. Skyll ugresset godt og blansjer ved å ha de i kokende lettsaltet vann i ca ett minutt. Sil av og sett til siden.
  • Salt fiskefiletene.
  • Finhakk sjalottløken og mykstek i litt solsikkeolje i ca. 5 minutter. Tilsett vinen og kok inn til vinen er redusert til halvparten av mengden. Sil så av løken. Ha reduksjonen på medium til lav varme og pisk inn smøret litt og litt. Pisk kraftig og sausen vil tykne. Når alt smøret er pisket inn, smak til med ramsløkpureen.
  • Mens vin og løk reduserer til sausen, varm opp en panne til fisken. Når panna er varm, ha i litt solsikkeolje. Når oljen er varm, ha i fiskefileter. Stek i et par minutter på hver side, steketiden vil variere avhengig av hvor tykk fileetene er. Men, når du kan se at fisken begynner å flake seg så vidt, er den ferdig.
  • Mens fisken steker varm opp rødbetene med balsamicoedikk, litt smør og smak til med salt og pepper.
  • Mens fisken steker, varm opp en liten panne. Ha i litt smør når panna er varm. Når smøret er smeltet ha i «ugresset» og stek i 1-2 minutters tid, kun til det er gjennomvarmt.
  • Server fiskefileetene med ugress, saus, rødbeter og poteter. Pynt gjerne med noen spiselige blomster som stemor eller fioler.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @Rein Mat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Like us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.