Aprikoskake, det er en av mine favoritt kaker. Opprinnelig var oppskriften fra ei gammal tante og innholdt en halv kilo hvitt sukker! Oppigjennom har jeg endra og tweeka og nå er jeg ganske fornøyd.
Tørka aprikos er rik på A og C vitaminer og antioksidanter. Ypperlig i granola, kaker, grøt, kjeks, eller bare som de er!
Du trodde kanskje at tørka aprikos forble skarpt oransj når den tørka? Det gjør den altså ikke. Grunnen til at de «vanlige» tørka aprikosene du får i dagligvarebutikken er selvlysende oransj er fordi de behandles med svoveldioksid (E220) så de skal virke mer attraktive for konsumeren. Dette er en av mange e- stoffer med en øvre mengde for akseptablet inntak per kropsvekt. (1) Så jeg vil virkelig anbefale deg å velge økologiske aprikoser som er vakre og mørke brune, tørka uten noen tilsetningsstoffer!
Aprikoskake
60
minutter10
minutter1
hour10
minutesIngredienser
4 stk egg
200 g mykt smør
80 g kokosblomstsukker
40 g uraffinert rørsukker
400 g sikta speltmel
2 ts bakepulver
1 dl fløte
200 g hakka tørka økologisk aprikos
Fremgangsmåte
- Pisk smør og sukker til en fluffy krem.
- Bland inn fløten og et og et egg. Sikt inn det tørre.
- Bland inn fløten og et og et egg. Sikt inn det tørre. Vend forsiktig inn aprikosen.
- Ha røren i en medium brødform kledd med bakepapir.
- Stek på 175 grader i en time. Avkjøl helt før du skjærer i den.
Notater
- Denne kaka er nesten best et par dager etter den er lagd, blir bare bedre og bedre!
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook