Søk
Close this search box.

Aprikoskake

Del oppskriften

Aprikoskake, det er en av mine favoritt kaker. Opprinnelig var oppskriften fra ei gammal tante og innholdt en halv kilo hvitt sukker! Oppigjennom har jeg endra og tweeka og nå er jeg ganske fornøyd.

Tørka aprikos er rik på A og C vitaminer og antioksidanter.  Ypperlig i granola, kaker, grøt, kjeks, eller bare som de er!

Du trodde kanskje at tørka aprikos forble skarpt oransj når den tørka? Det gjør den altså ikke. Grunnen til at de «vanlige» tørka aprikosene du får i dagligvarebutikken er selvlysende oransj er fordi de behandles med svoveldioksid (E220) så de skal virke mer attraktive for konsumeren. Dette er en av mange e- stoffer med en øvre mengde for akseptablet inntak per kropsvekt. (1) Så jeg vil virkelig anbefale deg å velge økologiske aprikoser som er vakre og mørke brune, tørka uten noen tilsetningsstoffer!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Aprikoskake

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

60

minutter
Prepp tid

10

minutter
Total tid

1

hour 

10

minutes

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 200 g mykt smør

  • 80 g kokosblomstsukker

  • 40 g uraffinert rørsukker

  • 400 g sikta speltmel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 dl fløte

  • 200 g hakka tørka økologisk aprikos

Fremgangsmåte

  • Pisk smør og sukker til en fluffy krem.
  • Bland inn fløten og et og et egg. Sikt inn det tørre.
  • Bland inn fløten og et og et egg. Sikt inn det tørre. Vend forsiktig inn aprikosen.
  • Ha røren i en medium brødform kledd med bakepapir.
  • Stek på 175 grader i en time. Avkjøl helt før du skjærer i den.

Notater

  • Denne kaka er nesten best et par dager etter den er lagd, blir bare bedre og bedre!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.