Søk
Close this search box.

Svedjerug quesadilla

Del oppskriften

Denne oppskriften på svedjerug quesadilla kom egentlig til ved at husbonden lagde röti med feil mel, svedjerugmel istedenfor speltmel! Det viste seg å være en bra feil, enda bedre da vi dagen etter brukte reste röti til svedjerug quesadilla. Når det kommer til hva du fyller quesadilla’n med, er det egentlig fritt frem og kun fantasien som setter grenser. Du kan for eksempel erstatte spinaten med noe liknende grønt vilt fra hage, som vinterkarse blader, blansjert brennesle eller skvallerkål. Brødet kan du selvfølgelig både lage på forhånd om ønskelig.

Her er det også selvsagt fult mulig å bruke röti/ chapati (pannebrød) hvis du har laget denne oppskriften og har noen til overs.

Dette kan både være middag, lunsj, frokost, snacks og tilbehør. Da du forsåvidt kan fylle den med hva som helst, kan resultatet være både med kjøtt, vegetar eller vegansk.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Svedjerug quesadilla

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

5

servings
Total tid

50

minutes

Ingredienser

  • Tortilla deig
  • 270 g finmalt svedjerugmel

  • ca. 1,6 dl vann

  • 2 ts olivenolje

  • 1/4 ts uraffinert fint salt

  • Fyll
  • 50 g fersk spinat (eller annet tilsvarende)

  • 10 cherry tomater

  • 1 medium rødløk

  • 100 g gulost

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ss chillisaus

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensen til deigen og kna sammen i en stor bollle. Deigen din skal blir til en jevn fast deig som ikke skal være klissete. (ikke ha i alt vannet på en gang, ha litt og litt i tilfellet du ikke trenger alt, dette vil variere avhengig av melet.) Tips: det er bedre at deigen er litt for fuktig, da det lettere kan justeres ved mer mel ved utkjevling enn at den er for tørr.
  • Dekk deigen med et rent fuktig og lunt kjøkkenhåndkle og la den hvile i en halvtime.
  • Rull deigen i en pølse og del den i 10 like store deler. Kjevle ut, på godt melet underlag, så runde og tynne som mulig.
  • Stek i passende stekepanne i noen sekunder på høy varme. Dette går fort, så her må du følge med. Når brødet begynner å boble, snu det.
  • Smør/ pensle alle brødene med litt olivenolje og chillisaus på en side. Skrell løk, del i to og skjær i tynne skiver. Skjær tomatene i skiver. Vaske spinaten og tørk den i salatslynge eller med kjøkkenhåndkle. Riv ost.
  • Legg et tynt lag ost, så spinat, tomat, løk og et lag ost tilslutt. Legg en tortilla med smurt side ned mot fyllet.
  • Det er selvfølgelig mulig å fylle quesadilla’n med akkurat hva du vil og hva du har. Her er det fritt frem, et tips er bare å ikke ha for mye våte ingredienser så den ikke blir bløt istdenfor sprø. I tillegg er det lurt å ha litt ost både i bunn og topp for å lime den sammen.
  • Stek i ovnen (eventuelt i panne til osten er smelta) på 200 grader varmluft i ca. 5-7 minutter.

Notater

  • Du kan lage opp tortillas på forhånd og fryse de ned, så har du klart til et lynraskt måltid eller snacks ved behov!

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.