Søk
Close this search box.

Brenneslesuppe

Del oppskriften

Våren er høysesong for ville grønne vekster, og brenneslesuppe er noe vi alltid gleder oss til! Dyp grønn og rik på smak og gratis. Det er noe helt eget å rusle rundt i hagen å plukke ugress til middag, jeg synes det er helt fantastisk! Brenneslesuppe er enkelt og næringsrikt, du må bare være forsiktig når du plukker så du ikke brenner deg. Brennesle (stornesle eller smånesle) er om våren tre ganger så rik på protein som kål, brenneslen er rik på karoten og C- vitamin. Videre inneholder også brennesle jern, fosfor, magnesium, mangan, sink og silisium.

Når du varmebehandler eller tørker brenneslen, slutter den å brenne. Brennesle er også fint å tørke til te eller bruke på samme måten du gjør med spinat.

 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Brenneslesuppe

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

35

minutter

Ingredienser

  • 150 g brennesle

  • 300 g poteter

  • 1 stk gul løk

  • 2 stk hvitløksfedd

  • ca. 5 dl vann

  • 1/2 dl fløte

  • 1/2 ts soyasaus

  • 1/2 ts eplecidereddik

  • 1 ts sitronsaft

  • 1/4 ts chilipulver

  • finrevet sitronskall

  • egg

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og sett de til koking, (Del de gjerne i fire, da koker de fortere)
  • Skyll og rens brenneslen godt – bruk hansker eller klype og vær forsiktig! Jeg pleier å bruke de unge myke stilkene, men hvis planten har vokst litt og stilken er grov, bruker jeg bare bladene. Kok opp en stor kjele med vann og ha brenneslen i. La den få et oppkok i et par minutter før du siler av vannet - spar et par desiliter av vannet og ha brenneslen og vann i en blender og kjør til en jevn puré. (eventuelt bruk stavmikser)
  • Skrell og grovhakk løk og hvitløk og mykstek i olivenoljen.
  • Når potetene er møre, hell av vannet og spar et par desiliter. Kjør neslen, poteter, kokevann fra poteter, løk og hvitløk til en jevn suppe med stavmikser eller i blender, spe eventuelt ut med mer vann til ønsket konsistens.
  • Gi suppa et oppkok. Ha i sitronsaft, eddikk, soyasaus, fløte og chilipulver. Du kan selvfølgelig ha i mer chilopulver om ønskelig (her kommer også mengden an på hvor sterkt chilipulver du har). Smak til med salt.

Notater

  • Server med en bløtkokt egg og bittelitt revet sitronskall og pynt med spislige blomster.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.