Søk
Close this search box.

Grilla klippfisk med asparges og ramsløkpotetmos

Del oppskriften

Har du ikke prøvd å grille klippfisk før, må du bare prøve! Grilla klippfisk med asparges og ramsløkpotetmos, thats it, i all sin enkelhet og så innmari godt! Klippfisk er fantastisk og noe vi nordmenn har holdt på men i hundrevis av år, kilder fra 1100- 1200 tallet viser tørrfisken fremgår blant annet i Egil saga! Les mer om klippfisk, tørrfisk og torsk under råvarer.

Asparges bør nytes når de er i sesong, og her i landet betyr det vår/ tidlig sommer. Et par minutter på grillen er alt de trenger for perfeksjon.

Ramsløk i potetmosen gir det lille ekstra og tar potetmosen til nye høyder.

OBS! Klippfisk er saltet for å konservere og må vannes ut før bruk. Vann ut fisken etter anvisning på pakken, dette tar ofte minst et døgn. Det er også mulig å kjøpe ferdig utvannet klippfisk.

surdeig_0001_surdeigsdeig

Grilla klippfisk med asparges og ramsløkpotetmos

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Prepp tid

35

minutter

Ingredienser

  • 400 g utvannet klippfisk

  • 500 g poteter

  • 20 g smør

  • 1 dl fløte

  • 8- 10 asparges

  • 2 ss ramsløkpuré

  • maldonsalt

  • olivenolje

Fremgangsmåte

  • Skrell potetene og sett de til koking.
  • Ha litt ( ½ ts olivenolje) på fiskestykkene og gni det jevnt inn.
  • Tenn grillen. Når det er ca. 10 minutter igjen før potetene er ferdig kokt, legg fisken på grillen. Ca. 5 minutter på hver side på medium høy varme – litt avhengig av tykkelsen, men når den begynner å flake seg er den klar!
  • Når potetene er møre, sil av vannet og mos de med fløte, smør og tilsett ramsløkpuré. Smak til med salt.
  • Knekk enden av aspargesen der den knekker naturlig. (endene kan du putte i en boks eller pose og fryse og bruke til aspargessuppe en annen dag!) Når potetmos og fisk er ferdig, legg aspargesen på grillen, kun et par minutter!
  • Server potetmosen i bunn, med fiskestykke over toppet med asparges og noen flak maldonsalt over.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.