Alfajores de maicena (med maisenna), min desiderte favoritt kjeks! Da jeg var liten husker jeg at hver gang noen i familien eller venner av familien var i Uruguay, fikk jeg alltid alfajores fra Uruguay! De finnes i en haug av variasjoner med sjokolade, karamell, marengs osv. Men dette er alfajores de maicena, den klassiske og det beste som finnes, synes i hvertifall jeg! Liker du kaker og kjeks med smørdeige/mørdeig som smelter på tunga, som shortbread, berlinerkranser, sjakkruter ol. er alfajores noe for deg! Min versjon av alfajores de maicena er selvfølgelig med endel mindre sukker enn mange andre oppskrifter jeg har sett, uten at noen har klaga på smaken.
Alfajores de maicena
50
stykk12
minutter2
timerIngredienser
200 g maisenna
200 g sikta speltmel
4 stk eggeplommer
230 g romtemperert smør
90 g uraffinert rørsukker
1/4 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts bakepulver
en liten klype maldonsalt
1 boks dulce de leche (evt. Hapå om du ikke får tak i ducle de leche)
kokosmasse
Fremgangsmåte
- Pisk sukker og smør hvitt. Vend inn eggeplommene.
- Sikt det tørre i eggeblandingen og bland til deigen er jevne smuler.
- Med hendende, arbeid deigen forsiktig til en jevn pølse med en diameter på ca. 5 cm.
- Pakk deigen i matpapir og avkjøl i kjøleskapet i en halvtimes tid.
- Skjær pølsa i ca. 1 cm tykke skiver, det skal bli ca. 50 stk
- Stekes på 180 grader i 12 minutter. De skal være blonde og ikke gyldne.
- Avkjøl kjeksen helt før du begynner å sette de sammen.
- På den siden av kjeksen som har vært ned mot bakebrettet smør rikelig med dulce de leche og sett sammen med en kjeks til. Smør et tynt lag med ducle de leche rundt kanten og rull kjeksen i koksmasse.
- Avkjøl litt før servering så ducle de leche’n får stivnet og satt seg litt. Oppbevar i kakeboks i kjøkkenskapet, hvis du ikke spiser opp alle med en gang...
Liker du denne oppskriften?
Følg @ReinMat på Pinterest
Har du prøvd denne oppskriften?
Follow us on Facebook