Søk
Close this search box.

Tortilla de papas med brennesle

Del oppskriften

Tidligere har vi lagt ut oppskrift på klassisk tortilla de papas, i denne oppskrifta gjør vi en brennesle vri! Perfekt på denne tiden av året, og jeg synes alltid det er stas med ville vekster fra hagen i matlaginga. Det blir litt uventet og annerledes!

Brennesle (stornesle eller smånesle) er om våren tre ganger så rik på protein som kål, brenneslen er rik på karoten og C- vitamin. Videre inneholder også brennesle jern, fosfor, magnesium, mangan, sink og silisium.

Tortilla de papas med brennesle er bare så digg! Som middag, lunsj, frokost, tapas eller i pinikkurven?  Like god kald som varm. Server som den er, eller med litt ruccola og raskt sylta rødløk, brød eller rett og slett som tilbehør til noe helt annet.

Skulle du forresten befinne deg i en situasjon hvor du har reste pommes frites, så kan du bruke det i steden – en slags hurtigversjon og alt for å forhindre matsvinn!

surdeig_0001_surdeigsdeig

Tortilla de papas med brennesle

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

2

Steketid

1

time

Ingredienser

  • 600 g poteter

  • 50 g forvella brennesle

  • 6 egg

  • 1 stor gul løk

  • 10 g smør

  • 1 ss olivenolje

  • maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Her bruker jeg en liten, (ca 20 cm diameter), men dyp stekepanne (6-7 cm). Dette er av betydning for høyden på tortilla’n. Du kan selvsagt bruke en lavere og breiere panne, men da må du være oppmerksom på at tortilla’n vil bli ganske flat. Bruker du en større panne men fortsatt dyp, dobler du bare oppskrifta. Uansett hva du bruker, bør du være sikker på at panna er no- stick, hvis tortilla’n setter seg fast blir det bare grining.
  • Skrell poteter og legg de i en bolle med vann så de ikke blir misfarga.
  • Varm opp en panne, smelt smøret, mens du skreller løk, deler de i to og kutter de i strimler.
  • Mykstek løken i 5 minutter mens du kutter poteter i staver (ca. som pommes frites)
  • Ha potetene i panna sammen med løken, ca. 1 ts maldonsalt og olivenoljen. Bland godt og stek på medium varme til potetene er møre, gjerne under lokk – da går det fortere.
  • Mens poteter og løk steker på medium varme, grovhakk brennelsen.
  • Pisk eggene sammen med en klype salt. Bland inn brenneslen.
  • Når potetene er så vidt møre smak eventuelt til med mer salt, ha over eggeblandnigen. Vend inn eggeblandingen godt slik at det er jevnt fordelt gjennom potetene. På medium til lav varme, stek til eggene er så godt som stivnet hele veien gjennom.* Bruk en tallerken eller et fat og snu tortilla’n på hodet ut av panna. Vipp den tilbake i panna og stek 5 minutter på denne siden.
  • Server varm eller kald, til lunsj eller midag - med brød og salat eller bare som den er!

Notater

  • * eller sett panna i ovnen, hvis du har en panne som tåler å være i stekeovnen. På 180 grader i ca. 20 minutter eller til eggblandingen er fast. Tiden vil komme ann på hvor høy og stor panna er.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.