Søk
Close this search box.

Jordbær og rabarbrasyltetøy

Del oppskriften

Jordbær og rabarbra er i sesong og de passer veldig godt sammen, særlig i jordbær og rabarbrasyltetøy!

Oppskrifta har selvfølgelig minmalt med tilsatt sukker og kokes heller inn for å få frem sødmen.

Rabarbra er kalorifattig og rik på vitamin A, B og C, kalsium, jern, kalium og magesium og har vært brukt som medisinplante i tusenvis av år. Rabarbra er flerårig og et sikkert vårtegn!

Jordbær inneholder mye C- vitaminer og er en god kilde til folat. Du bør gå for usprøyta eller økologiske jordbær eller dyrke de i egen hage eller på balkongen da jordbær er på toppen av lista over det som kalles the “dirty dozen” som inneholder frukt og grønnsaker med høyest rest av sprøytemidler.

I en artikkel fra 25.06.20 på https://okologisknorge.no/aktuelt/kan-ikke-vaskes-rene/ kan du lese: “Mattilsynet har funnet rester etter plantevernmidler i 19 av 21 prøver de har tatt av norske, uøkologiske jordbær. I tillegg ble det funnet rester etter fire til fem ulike plantevernmidler i nesten alle prøvene. To prøver av jordbær viste rester etter hele syv ulike stoffer i samme prøve. Dette melder de i den årlige rapporten «Overvåkingsresultater for plantevernmidler i næringsmidler 2019».

– Restene fra plantevernmidlene lar seg ikke vaske bort, fordi den allerede er inne i bærene. Kjøp heller økologisk, så unngår du å få i deg plantevermiddelrester, sier Børre Solberg, daglig leder i Økologisk Norge.

Han påpeker at det i vanlig norsk, uøkologisk, jordbærproduksjon er tillatt å bruke så mange som 33 ulike plantevernmidler mot blant annet ugress, insekter og sopp.”

surdeig_0001_surdeigsdeig

Jordbær og rabarbrasyltetøy

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Prepp tid

5

minutter
Koketid

1

time

Ingredienser

  • 350 g jordbær

  • 350 g rabarbra

  • 1/2 l eplejuice

  • 1/2 dl rørsukker

Fremgangsmåte

  • Vask rabarbraen og kutt den i tynne skiver.
  • Rens jordbær og del i to.
  • Ha alt i en kjele kok inn på medium varm til alt er redusert til jevnt syltetøy. Det tar sånn ca. en times tid. pass på at varmen ikke er for høy, da svir det seg i bunn.
  • Ha på glass og avkjøl.

Notater

  • Perfekt pålegg eller som fyll i rullekake.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.