Søk
Close this search box.

Rabarbra smuldrepai

Del oppskriften

Rabarbra bør nytes i sesong. Hva med å prøve en karamelisert rabarbra smuldrepai som du serverer lun med en god vaniljeis? I denne oppskriften bruker vi også litt ingefær, som gir en fin dybde og varme.

Da jeg var liten fikk vi vite at man ikke kunne spise rabarbra etter St. Hans. Dette er en myte! Greia er at eldre rabarbra stilker blir trevlete jo eldre de blir og de har et høyere innhold av oksalsyre (som er noe vi ikke skal ha i oss store mengder av). Unge skudd vil til enhver tid være mindre trevlete og har lavere innhold av oksalsyre, også etter St. Hans! Så tipset er egentlig å høste rabarbraen oftere, ikke la stilkene bli kjempestore, for bedre råvare!

Rabarbra er kalorifattig og rik på vitamin A, B og C, kalsium, jern, kalium og magesium og har vært brukt som medisinplante i tusenvis av år. Rabarbra er flerårig og et sikkert vårtegn!

PS: For en glutenfri versjon kan du bytte ut speltmelet med mandelmel!

-Tilhørende oppskrifter -

surdeig_0001_surdeigsdeig

Rabarbra smuldrepai

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Steketid

20

minutter
Prepp tid

20

minutter
Total tid

40

minutes

Ingredienser

  • Rabarbrafyll
  • 600 g rabarbra

  • 1 dl + 1 ss kokosblomtsukker

  • 20 g smør

  • 2 dl eplejuice

  • 1 ts malt ingefær

  • Topping
  • 2 dl havregryn

  • 1 dl sikta speltmelt

  • 2 dl mandler

  • 1 ss kokosblomstsukker

  • 50 g smør

  • en klype maldonsalt

Fremgangsmåte

  • Skrell* rabarbra og del i staver på ca. 5 cm. lengde.
  • Rabarbrafyll: Smelt 20 g smør i en stor panne, når smøret er smeltet tilsett 1 dl eplejuice,1 dl kokosblomstsukker, ingefær og kok opp. Når blandingen begynner å boble, ha i rabarbrastavene. Stek på medium varme til de er myke og væsken er karamelisert. Snu minst en gang.
  • Topping: Grovhakk mandlene. Smelt smøret ( 50g) og bland godt inn i mel, havregryn, mandler og salt.
  • Legg rabarbraen i en paiform stø over 1 ss kokosblomstsukker og ha så det tørre på toppen.
  • Stek i forvarmet ovn på 200 grader varmluft i 20 minutter, eller til toppingen er gylden.
  • Server lun med vaniljeis!

Notater

  • *Ikke kast rabarbraskallet! Spar det og lag rabarbragin eller rabarbrasirup! Se egen oppskrift.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.