Søk
Close this search box.

Brennesleiste

Del oppskriften

Har du prøvd å lage brennesleiste? Det vil jeg anbefale å prøve. Forfriskende og godt i sommervarmen, og ikke minst super sunt! Lag opp noen liter å ha klar brennesleiste i kjølskapet.

Jeg er veldig glad i brennesle og drikker ofte brenneslete. Men, om sommeren er jeg ikke alltid like gira på varm te, lykken var stor da jeg oppdaget for en stund siden at brenneslete gjør seg ypperlig som iste. Plukk og tørk brenneslen selv – eller så har de aller fleste helsekostbutikker brenneslete for salg.

Brennesle er rik op protein, karroten og C- vitamin. Videre inneholder brennesle jern, fosfor, magnesium, mangan, sink og silisium. Brennesle er styrkende, blodrensende, særdeles godt ved revmatiske plager, kan lette hoste og astma ved allergi, godt for hud-  og hårpleie. De som er disponert for nyrestein kan med fordel innta brenneslete jevnlig som forbyggende ved nyrestein.

Se mer om brennesle på: https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/urti_dio.htm

surdeig_0001_surdeigsdeig

Brennesleiste

0.0 from 0 votes
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Prepp tid

20

minutter

Ingredienser

  • 1 l vann

  • 6 ss tørka brennesle

  • 1 ss honning

  • sitron

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann. Hell over brenneslen. Du kan bruke for eksempel en tesil, tepose – jeg pleier å bruke presskanne. La teen trekke i minst 10- 15 minutter, før du siler den av. (du kan også ha den lengre for mer intens smak). Rør inn honningen. Smak til med sitronsaft.
  • Avkjøl helt før du serverer med isbiter og et par sitronskiver.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.