Søk
Close this search box.

Bakt lange med ruccolapesto og potet- og tomatform

Del oppskriften

Bakt lange med ruccolapesto og potet- og tomatform er enkel, sunn og lett sommermat. Med tomater, ruccola og tidligpoteter i sesong, kan vi bare hente råvarene i hagen.

Vi hadde plutselig enorme menger ruccola på en gang i kjøkkenhagen og da den holder seg kort tid etter innhøsting er den perfekt å lage pesto med. En litt annen pesto enn du sikkert er vant med, men veldig god!

Lange er kanskje ikke den fisken, i hvert fall vi innlandskrabber, er mest vant med, med det er bare å få øynene opp for lange. En herlig fisk i torskefamilien, en mager fisk rik på protein, D- vitamin, selen magnesium og kalium. Lange kan stekes, bakes, grilles og dampes! Det er bare å begynne å bruke lange! Lange av ypperlig kvalitet kjøper vi på vår lokale REKO- ring.

PS: potet- og tomatforma er like god kald som restelunsj dagen etter, dersom du får rester.

 

surdeig_0001_surdeigsdeig

Bakt lange med ruccolapesto og potet- og tomatform

5.0 from 1 vote
Recipe by Maud Astrid Amundsen
Porsjoner

4

Steketid

1

time

Ingredienser

  • Lange og potet/tomatform
  • 800 g langefilet (ca. 200g per person)

  • 500 g tomater

  • 1,5 kg poteter

  • 2 ss olivenolje (gjerne smakssatt med hvitløk/ urter/ chili)

  • 20 g finrevet parmesan

  • maldonsalt

  • svart pepper

  • Ruccolapesto
  • 100 g ruccola

  • 100 g cashewnøtter

  • 100 g fast lagra ost (parmesan/ cheddar eller liknende)

  • 1 ts sitronsaft

  • 1 dl olivenolje

  • maldonsalt

  • svart pepper

Fremgangsmåte

  • Potet- og tomatform
  • Skrell potetene og kutt de i tynne skiver.
  • Kutt tomatene i tynne skiver.
  • Ha 1 ss olivenolje i bunnen av en ildfastform. Ha et lag med poteter, litt salt, et lag med tomater, litt salt og gjenta prosessen til formen er full. Ha en 1ss olivenolje over toppen, salt, kverna svart pepper og parmesan.
  • Bak under lokk i ovenen på 200 grader i 1 time – ta av lokket de siste 10 minuttene så den blir sprø på toppen.
  • Ruccolapesto
  • Mens potetene er i ovnen lager du resten av retten.
  • Grovhakk osten.
  • Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn konsistens.
  • Smak til med maldonsalt og kverna svart pepper, eventuelt med sitronsaft.
  • Oppskriften gir mer pesto enn du sikkert kommer til å bruke i denne retten, men den kan selvfølgelig brukes på samme måte som vanlig pesto til hva som helst annet.
  • Ha litt maldon salt på begge sider av fiskestykkene og bak langen i ovnen i ca. 10 minutter. Server fisken med rikelig pesto på en seng av potet- og tomat.

Har du prøvd denne oppskriften?

Tægg @rein.mat på Instagram og hæsjtægg oss #reinmat

Liker du denne oppskriften?

Følg @ReinMat på Pinterest

Har du prøvd denne oppskriften?

Follow us on Facebook

-Nye oppskrifter -

Hei, jeg heter

Maud Astrid...

Grunnprinsippene mine er mest mulig økologisk og biodynamisk mat, god dyrevelferd,
mindre kjøtt av bedre kvalitet, råvarer i sesong, hele råvarer, flere plantebaserte måltider,
mest mulig kortreist og lokale råvarer, ingen unødvendige tilsetningsstoffer,
minimal bruk av salt og raffinert sukker og helst null matsvinn!

Takk for at du besøker siden min.
Håper du finner en oppskrift du vil prøve.